Partnerské mýty podkopávající pevný vztah

05.01.2023 | Vztahy

Láska je někdy tak komplikovaná! Vztahům navíc škodí mýty, které se okolo nich točí. Leckdo třeba doteď věří tomu, že hádky vztah oslabují. Taky si něco takového nalháváte? Pak se vaše partnerství může dřív nebo později rozpadnout!

Bohužel, nesmysly se nevzdávají bez boje a mají tuhý kořínek. Vždyť stále existují věci, které mnoho partnerů považuje za směrodatné a platné, přestože nefungují a nejsou ničím podložené. Takovým blábolům se říká mýty. Které z nich vás mohou zničit?

„Správné partnerství funguje bez hádek“

Faktem je, že někdy jsou vztahy a lidské zkušenosti komplikované, bolestivé a obtížné, ale občas je třeba se v partnerství konstruktivně pohádat a vyříkat si pár věcí – to aby se pročistil vzduch. Ostatně, jednou jste dole, podruhé nahoře. Žádné partnerství není dokonalé a funkční jako z pohádky, těžké časy číhají na každého a úkolem obou partnerů je se přes ně dostat. Pak si lásky váží o to víc.  

„Náš vztah, naše potíže. Cizí do nich nemá co mluvit“

Co se týče vleklých, dlouhodobých problémům mezi partnery, často se stává, že na ně aktéři sami nestačí. Jenže co čert nechce, často si právě oni sami myslí, že terapie je nesmysl, a pokud dva mají být spolu, překonají překážky i bez odborného zásahu. Jenže i tady se jedná o mýlku. Psychoterapeut nebo kouč partnerských vztahů může jen jemně poodhalit to, čeho si dvojice nevšimla, nebo do vzájemných sporů vnést trochu víc světla. Nic víc.

„Štěstí zaručuje častý sex“

Některé páry se obávají, že nemají tolik sexu, kolik mají ty ostatní. Tak možné to samozřejmě je. Rozdíl mezi sexuálním životem ničím nespoutaných dvacátníků a pětatřicátníků, kterým se právě narodilo třetí dítě, bývá veliký. No a? Sexuální život je vždy odrazem aktuálních požadavků na energii, míry stresu, ale i věku a fyzické kondice. Proto se terapeuti shodují, že milování představuje asi zhruba jen čtvrtinu celkového štěstí vztahu.

„Pokud mě partner miluje, změní se“

Jedna z nejhorších věcí, kterou si lidé nalhávají, se týká rozporu mezi tím, jakého partnera kdo vidí, a tím, kdo jakého partnera vlastně chce. Taky máte tendenci přítele předělávat, domlouvat mu, dávat ultimáta a vyhrožovat rozchodem, pokud se nezačne chovat podle vašich představ? Jste jednou nohou v pekle. Pes se nepromění v kočku jen proto, že vás miluje. Nátlak nezabírá a vždy je nutné partnera přijmout takového, jaký je, neboť se časem stejně přestane přetvařovat a takový vztah z dlouhodobého hlediska nebude fungovat.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat