Sabotéři upadajícího sexuálního života

Sexuální sabotéři. Jakou mají podobu a se kterými se můžete vypořádat bez pomoci lékařů?

Statistiky hovoří jasně. Současné studie dokazují, že lidé mají přibližně stejné množství sexu, ať už jsou v manželství nebo single. Průměrný člověk se miluje asi 80krát ročně, což je častěji než jednou týdně. Jdou tahle čísla mimo vás a vlastně si už ani nepamatujete na noci plné vášně? Pak vás pohltil nějaký ze zabijáků sexu. Které nepříznivé okolnosti se s rozkoší neslučují?

Nedostatek času a péče o děti

Uprostřed chaosu moderního života se hodina klidu v ložnici jeví jako sci-fi. Zkuste se s partnerem dohodnout, že si jednou týdně vyhradíte prostor pouze pro sebe. Ložnici na pár minut zamkněte před dětmi (těm vysvětlete, že máma a táta se mají rádi a potřebují být chvíli jen spolu). Dodržujte frekvenci, nebude to dlouho trvat a váš milostný život ožije.

Hormonální antikoncepce

Většina antikoncepčních pilulek brání produkci androgenů, které přímo ovlivňují úroveň potěšení. Sice díky nim snižujete riziko otěhotnění, ale na druhou stranu nepoznáte, kdy máte ovulaci a nepociťujete zvýšenou chuť na milování. Zvolte jinou variantu ochrany.

Hyperaktivní močový měchýř

Hyperaktivní močový měchýř od sexu odrazuje, neboť během orgasmu samovolně dochází k úniku moči. Pokud se s tím vy nebo partner nemůžete smířit, poraďte se se svým lékařem o vhodných lécích.

Úzkost z výkonu

Mnozí muži i ženy jsou ze svých těl i mileneckých schopností nesví. Trpí úzkostí z výkonu, srovnávají se s mediálním obrazem atraktivních modelů a nejsou schopní dostatečně se uvolnit. Možná si i vy říkáte, že povislá ňadra nikoho nemohou přitahovat – a taky že když partner dostatečně nesténá, tak se mu milování s vámi nelíbí. Proto se mu radši vyhýbáte. Promluvte si s protějškem o tom, co se vám oběma líbí, společně prozkoumávejte nové techniky a bavte se. Obavy a strach postupem času ustoupí do pozadí.

Nedostatek spánku

Nekvalitní či přerušovaný spánek je společným sabotérem milování pro obě pohlaví. Absence nočního odpočinku totiž snižuje hladiny testosteronu, s čímž klesá sexuální touha. Řešením je pochopitelně dobře se vyspat, k čemuž mohou pomoci i doplňky stravy s melatoninem, což je přirozený hormon, který napomáhá usínání. Organismus si ho sice tvoří sám, ale s věkem jeho produkce klesá.

Menopauza

Výkyvy nálady, vaginální suchost, návaly horka a deprese jsou běžnými doprovodnými projevy menopauzy. Přidejte k tomu i pokles hladin estrogenu, který brání průtoku krve v oblasti pánve, a vyjde vám odpor k sexu, nižší citlivost pohlavních orgánů a bolestivé pronikání penisu do pochvy v důsledku nízké vaginální lubrikace. Kdo by pak o takový sex stál!? I když různá mazadla z erotických obchodů mohou pomoci, s psychikou neudělají nic. Oslovte gynekologa a poraďte se o alternativních řešeních, která splašené hormony zkrotí.

Celkový nezájem o partnera

Máte-li ve vztahu nedořešené spory, odráží se to na kvalitě milostného života, zvlášť když se vlečou dlouhé měsíce. Každé čtyři týdny proveďte revizi, sdělte si, co se vám společně povedlo, zda se objevily nějaké okolnosti, kterým je třeba věnovat pozornost. Tak se vztah stane spokojenějším, stejně jako sex.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat