Emoční nevěra je horší než ta sexuální

Milostný poměr je zpravidla spojován s tělesnou blízkostí – tedy se sexem. Ale abyste svého partnera podváděli, nemusí k žádnému tělesnému aktu vůbec dojít. Mnohem horší je, když se románek odehrává ve vaší hlavě. A stává se to mnohem častěji, než byste si mysleli.

Britský časopis Independent zjistil, že 45 procent mužů a 35 procent žen, kteří jsou v nějakém pevném vztahu, emočně přitahuje jiná osoba. Milostnou, fyzickou, nevěru připouští naproti tomu v průměru 20 procent lidí méně. Tedy: Ačkoli se nacházíte v pevném svazku, sdílíte například na facebooku nebo podobně (možná nevědomky) emoční blízkost s jinou osobou.

Zpravidla se jedná ale jen málokdy o naprosto cizí osoby. Naopak nejčastěji – asi v 60 procentech – jsou to kolegové z práce. V úvahu přicházejí i přátelé z okruhu známých. Díky spojení a výměně osobních myšlenek si tak často kompenzují to, co by v reálném vztahu s partnerem nemohli. Pro mnohé je také tento způsob nevěry mnohem snadnější než například fyzický.

Kamarád s výhodami

Problémem však je, že zatímco se oba zúčastnění zdánlivě čistě platonicky stále více sbližují, zmenšuje se i zábrana k fyzické milostné aféře. Protože díky pravidelné výměně myšlenek na nefyzické úrovni přichází do hry i fantazie. Čím více se tak emočně přiblížíte nějaké osobě, tím větší je i tělesná přitažlivost. Co začíná milým komplimentem, může se rychle změnit ve flirt. A pokud si k tomu obě strany přidají ještě sexuální fantazie, je to už jen krok k fyzické lásce.

A tak vás asi nepřekvapí, že 80 procent žen připustilo, že mají větší strach z toho, že se jejich partner s jinou ženou sblíží emočně, než pokud půjde jen čistě o sex.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat