Zíváte? Pak se jen chcete pomilovat!

Význam zívání u savců včetně člověka nebyl dosud spolehlivě vysvětlen. Podle jedné – avšak odborníky v současnosti značně odmítané – teorie se jedná o fyziologickou snahu dostat do plic a krve více kyslíku. Na konferenci v Paříži však hovořili experti na zívání také o tom, že tohle chování může souviset s erotickým vzrušením a touhou po sexu.

Na Mezinárodní konferenci zívání v hlavním městě Francie rovněž zaznělo, že rozlišit mezi zíváním jako projevem ospalosti a projevem vzrušení při pozorování zvenčí neumíme.

Zívání je ale stále mystériem, zatím víme, že průměrný člověk zívá asi 240 tisíckrát za život.

„Dokážeme poslat lidi na Měsíc, ale nejsme schopni vysvětlit většinu triviálních projevů chování,“ tvrdí přední chasmolog Wolter Seuntjens z Nizozemska. Chasmologie je věda, zabývající se zíváním.

Podle Seuntjense velká část sexuologů a terapeutů pracuje s klienty, kteří začnou zívat při předehře či přímo při sexu. Proto je zívání oficiálně také projevem erotické touhy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat