5 věcí, kvůli kterým se s NÍM ani nemá cenu hádat

25.09.2012 | Vztahy

Často stačí úplné hlouposti a nedůležité maličkosti, které váš partner či partnerka udělá, a vylítnete jako saze. Přitom mnohem adekvátnější reakcí by byl hluboký nádech a počítání do deseti. Kvůli jakým hloupostem se hádáme zbytečně?

Ponožky

Nebo kalhoty, triko, trenky, které váš miláček (ano, tohle je z 90 % mužská doména) namísto do prádelního koše hodí na podlahu. Jasně, řekla jste mu stokrát, že takhle se prostě prádlo neuklízí a že nejste jeho služka, ale stejně najdete zmíněné kousky oblečení na zemi druhý den znovu. Věřte, není v tom žádná neúcta k vám či vaší práci, prostě se to občas stává. A co je lepšího než začít křičet? Vezměte z podlahy zmíněné odhozené kousky oblečení a dejte mu je třeba na jeho židli. A pak opět v klidu vysvětlete, kam se špína hází… Vážně, za rozčilování taková maličkost nestojí.

Mapy

A navigace obecně. Tyhle scény zná snad každý – muž řídí, žena jako spolujezdec naviguje. Muž má „mapu v hlavě“, žena „přece viděla ten ukazatel, co říkal, aby jeli vlevo“. A pak se ztratí. Opravdu nemá cenu začít se hádat, kdo za to může, není třeba se rozčilovat. Budete-li se vehementně snažit oba najít tu správnou cestu, nejspíš nedojedete nikam. V klidu se oba nedechněte a dohodněte se, kdo „převezme velení“. (Pánové, čtěte: Návod pro muže: Chcete klidnou domácnost? Pak nám tohle zkrátka neříkejte!)

Bývalí partneři

Vytahovat na druhého minulost se vážně nedělá. A nevyplácí. V určitém věku se dá předpokládat, že nejste „jeho první“ (její první). Soustřeďte se proto raději na svou společnou přítomnost a budoucnost. Co bylo, stejně nezměníte a přidělávat si tím vrásky opravdu nemá cenu.

Tapety

Respektive vůbec barvy zdí a doplňků, ladění pokojů apod. Nemyslete si, že je něco takového mužům jedno – jen proto, že většina netuší, jaký je rozdíl mezi hráškově a mátově zelenou, nebo si nedovede představit, co znamená fuchsiová a levandulová, nemůžete předpokládat, že si společné bydlení můžete vyzdobit podle svého. Při dohadování proto odhoďte emoce a v klidu se snažte najít kompromis. Zkuste třeba na stěny zvolit neutrální barvu a zařízení místnosti přizpůsobit vkusu obou? Barvy se přece dají kombinovat! A spokojeni budete oba. (Dámy, víte, co bychom manželovi říkat neměly a pravděpodobně říkáme)

Televize

Hádat se kvůli tomu, jestli večer poběží fotbal nebo Ordinace, je vážně klišé. A zbytečné. Jistě, můžete si pořídit dvě televize, ale není to trochu zbytečné? Co se třeba v klidu domluvit, že dnes se budete dívat na to, co chce on, zítra na to, co chce ona. Nebo si prostě najděte v programu něco, na co se budete moci dívat oba. A taky můžete večer vyrazit ven (televizi člověk k životu nepotřebuje, opravdu). Hádky nad ovladačem jsou vážně pěkná hloupost…
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat