Každý muž by měl znát anatomii klitorisu

Co dělá v noci, jak je dlouhý a proč s ním nešpásovat? Pokud muži klitoris nepochopí, nikdy se nestanou jeho nejlepším přítelem!

V celé historii byl klitoris zahalen tajemstvím a nepochopením. Různé instituce pochybovaly o jeho účelu a funkci a dlouho trvalo, než se závěr akademiků ujasnil. Poštěváček je orgánem ženského těla, jehož výhradním posláním je poskytování rozkoše. Bohužel, někteří muži v něm vidí pouhé tlačítko na přivolání výtahu, přitom si neuvědomují, že klitoris je hlavním spouštěčem nekonečné rozkoše. Co by o něm rozhodně měli vědět?

Ti, kdo mají porouchanou GPS

Klitoris může mít nespočet tvarů, velikostí a barev. Většina samců věří, že je to jen ten výstupek v horní části vulvy. Moment, co to ta vulva vlastně je? Britská gynekologická zdravotnická organizace The Eve Appeal odhalila (1), že většina Britů nedokáže pojmenovat všechny části dámského klína, a pozor, 37 % mužů neví, kde ten klitoris vlastně je!

Zaprvé, okem viditelná je pouze špička ledovce, poštěváček ve skutečnosti zasahuje do těla, a to v délce až 13 centimetrů, a vědci objevili překvapivé podobnosti mezi ním a penisem. Obojí při vzrušení nabobtná krví a zvětší se (2).

Erekce ve spánku jako prima bonus

Tenhle kouzelný knoflík v sobě ukrývá 8 tisíc nervových zakončení, je tedy extrémně citlivý. Jelikož má erektilní tkáň stejně jako mužský pyj, a podléhá podobným přírodním zákonům, stává se, že jak muž, tak i žena, mohou orgasmus prožít i ve spánku. Celé to funguje tak, že během REM fáze proudí do klitorisu více krve. Je tedy vnímavější vůči případnému tření (co když zrovna ležíte na břiše). Lékaři takový stav nazývají spánkovou erekcí, a to bez ohledu na pohlav (2)í.

Hrátky s čertem. Radši ne!

Co se týče samotné stimulace a vědomé vyvolání orgasmu, dráždění klitorisu vyžaduje většina žen, kterým vaginální penetrace prostě nestačí. Obvykle se za nejlepší metody považuje stálé tempo dráždění prsty nebo jazykem a střední tlak (3).

Muži se často domnívají, že svým milenkám udělají dobře, když u nich vystupňují vzrušení skoro až k bodu varu a následně se stáhnou, tedy přestanou s drážděním. Tyhle metody se u žen příliš neujímají, neboť pro každou druhou je komplikované vyvrcholení vůbec dosáhnout, ani jeden slibný pokus by tak neměl přijít na zmar (3).

Děláš to dobře, ale takhle se cítím lépe

Empatický milenec, nebo ten, kterého přivedete na myšlenku, taky může klitoris dráždit zevnitř přes bod G nebo jinou část v pochvě. Experimenty a poznávání jsou v tomhle směru vítané. Jelikož platí, že co žena, to originál, je nutné s partnerem o svém vlastním potěšení mluvit a nasměrovat ho (3).

Při orální stimulaci poštěváčku vám třeba vadí, že partner zasune prst přímo do pochvy, což odvádí vaši pozornost. Když mu to ale neřeknete, bude si myslet, že je všechno v pořádku. Mimochodem, z různých statistik vychází, že se za ideální počet prstů v klíně považují dva „kusy“. Jeden je málo, tři zase až moc…(3).

V partnerském sexu se klitoris dá stimulovat i s pomocí vibrátoru. Ať už erotické hračky preferujete, nebo ne, jedna strana poštěváčku je vždy vnímavější a citlivější než ta druhá. A to je informace, která se každému muži hodí „do krámu“ (3).

Zdroj: (1) www.eveappeal.org.uk/wp-content/uploads/2016/07/The-Eve-Appeal-Vagina-Dialogues.pdf, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3175415/, (3) názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat