5 způsobů, jak mít orgasmus i bez milování!

Orgasmus je něco jako malý zázrak, který se dá prožít mnoha způsoby. Třeba při cvičení, kojení, ve spánku nebo pouhé myšlence! Máte to taky tak? A znáte někoho, kdo měl vyvrcholení během porodu?

Malé procento dam může dosáhnout orgasmu prostřednictvím pouhé fantazie, myšlenky, což je jev, který všechny výzkumníky velmi zajímá. A není divu. „Jedná se o důkaz, že mozek je skutečně naším nejmocnějším sexuálním orgánem,“ podotýká k tématu sexuoložka Jessica O'Reilly z Toronta na portále iVillage.ca. Jak si mysl s ženským tělem pohrává? Ve kterých situacích můžete i vy mít orgasmus, aniž by se vás někdo dotknul?

5 typů orgasmu bez pohlavního styku

1. Při cvičení

Zprávy žen hovoří o tom, že posilovna je svědkem jejich rozkoše. Mezi vzpíráním, posilováním břišních svalů a strečinkem dochází k takzvaným coregasmům tedy vyvrcholení při fitness. Už to máte taky za sebou? Že ne? Tak víc posilujte svaly pánevního dna. Tento druh vyvrcholení prý nejvíc prožívají ženy, které je mají silné. A je to díky koktejlu o dvou ingrediencích: napětí v břišních svalech a dolních končetinách a uvolňování endorfinů a dopaminu během procesu cvičení. To celé může způsobit stimulaci klitorisu. Cvičení zdar!

2. Ve spánku

Muži nejsou jediní, kdo má zkušenost s mokrými sny. I sexuoložka Jessica přiznává, že orgasmus během spánku žen patří mezi spontánní a relativně častý jev způsobený uvolněním sexuálních zábran v průběhu hlubokého spánku. Ranní důkaz ovšem nehledejte, nemáte penis. Zvlhčení vašeho klína stopu na prostěradle nezanechá.

3. Jóga

Zprávy o náhlých orgasmech během skupinových lekcí jógy po celé Severní Americe vedla k novému trendu, který se nazývá jogasmus. Pak že tento druh cvičení působí pozitivně jen na tělo, mysl a duši! Chcete to taky zkusit? Pak vás potěší informace, že někteří lékaři se dokonce specializují na výuku orgasmů během jógy, kterou je možné absolvovat sám, s milencem nebo jako součást skupiny. Dozvíte se tak něco o čakrách, bodech a reakcích těla, což údajně otevírá bránu dalším typům orgasmů.

4. Kojení

Dosažení orgasmu prostřednictvím stimulace bradavky je naprosto normální, protože tyto oblasti aktivují stejnou smyslovou oblast mozku, která se „rozsvítí“, když dochází ke dráždění klitorisu, vagíny a děložního čípku. Orgasmy při kojení nejsou výjimkou. Ač se tedy jedná o dotek, není to ten typicky sexuálního charakteru.

Podle sexuoložky O'Reilly mnoho žen, které prožily vyvrcholení při krmení svého dítěte, popisují zkušenost jako smyslnou, ovšem ne sexuální? „Spojení mezi kojením a orgasmem je dvojí. Prsa a hlavně bradavky jsou velmi citlivé, navíc během tohoto mateřského období dochází k uvolnění oxytocinu, který je spojen s orgastickými stahy dělohy, ale stejně tak se spouštěním mléka,“ vysvětluje. 

5. Porod

„Většina matek, se kterými pracuji, si nedokáže představit, že by měla orgasmus při porodu, ale ty, které to zažily, uvádějí, že se jednalo o nesmírně silný a příjemný pocit,“ popisuje Jessica. Odborníci tento jev nazývají "nejlépe střeženým tajemstvím". Co za ním stojí? Prý kombinace přímé fyzické stimulace a hormonálního přepětí během porodu. Ani v tomto případě nemůže být o dotyku (natož sexuálního charakteru) ani řeč. Je tak vidět, že nejsme pány vlastního těla… Nebo to snad vidíte jinak?

Co si o tom myslíte? Je možné prožít orgasmus bez přímého doteku? Máte s tím zkušenosti?

TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat