10 nejoblíbenějších činností každého z nás. Uhodnete je?

Výsledky novozélandské studie asi překvapí málokoho. Možná trochu rozladí asexuály, ale pro zbytek populace budou znít zcela logicky. Sex a milování jsou nejoblíbenější lidskou činností, přinášejí totiž člověku nejvíce příjemných pocitů a jsou nejzábavnější. Ve výzkumu „Potěšení, smysl a účast“ byl sex totiž hodnocen na prvním místě ve všech těchto třech kategoriích.

Druhou nejoblíbenější činností kupříkladu bylo pití alkoholu a paření na večírcích. Přináší po sexu nejvíce dobrých pocitů a štěstí. V kategorii potěšení bylo pití alkoholu na druhém místě, ale třeba v kategorii smysl až na desátém.

Carsten Grimm z University of Canterbury na Novém Zélandu použila k posouzení kvality různých aktivit během dne metodu SMS hodnocení.

„Ti lidé, kteří byli schopni nacházet ve všech třech orientacích hodně štěstí, měli nejen vyšší skóre ve spokojenosti se životem, ale také měli lepší zážitky z potěšení, smyslu, účasti a štěstí v každodenním životě. To znamená, že když je člověk schopný hledat štěstí v různých způsobech života, může si tím obohatit každodenní zážitky a zvýšit celkový pocit pohody v sobě,“
tvrdí Grimm.

Nejoblíbenější aktivity člověka:

1. Sex
2. Pití alkoholu
3. Dobročinnost
4. Meditace, víra
5. Péče o děti
6. Poslech hudby
7. Společenský život
8. Koníčky
9. Nakupování
10. Hry

Nejneoblíbenější aktivity člověka:

1. Zotavování se z nevolnosti
2. Facebook
3. Domácí práce
4. Studium
5. Psaní SMS
6. Chození na kurzy
7. Placená práce
8. Cestování do práce
9. Práce na počítači
10. Praní







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat