Milostné pravidlo "2-6-2". Díky němu budete v posteli šťastnější

Univerzální návod na uspokojivý sex a šťastný vztah není. Ale 6 rad podložených vědeckými studiemi se k němu hodně přibližuje! Zkusíte taky mít báječný intimní život?

Judy Dutton, redaktorka a spisovatelka knih o sexu z New Yorku, analyzovala odborné studie, vyzpovídala průměrné lidi i vědecké pracovníky a přináší tipy, jak zkvalitnit, oprášit a okořenit váš milostný život. Její rady nic nestojí, ale přesto jsou velmi účinné!

1. Zapněte svůj mozek jeden den v týdnu

Zapomeňte na večeři a film. Místo toho Dutton navrhuje zaregistrovat se společně na lekce tance. Máte obě nohy levé? Zkuste vaření. Hlavně se rozhodněte pro činnost, která zabaví mysl i tělo. A to aspoň jeden večer v týdnu. Podle výzkumníků na Stony Brook University v New Yorku je to způsob, jak udržovat hladinu dopaminu v optimální výšce a tím ošálit mozek, aby si myslel, že jste se s partnerem právě potkali. „Učení nových věcí je něco jako podvádění svého mozku, aby se zamiloval znovu," říká Dutton.

2. Jen do toho! Mějte mysl pod kontrolou

Vědci studující mužské a ženské vzrušení zjistili, že ženy se fyzicky naladí na sex tak rychle jako muži, když se podívají na sexuálně explicitní (přímé) materiály. Samozřejmě, nikdo by neměl být k sexu nucen, ale…  „Je to trochu jako jít do posilovny," říká Dutton. „Mnohokrát nechcete jít, ale když to uděláte, nakonec jste rádi." Totéž platí i pro sex. „A nemusíte platit měsíční členství,“ dodává. Proto se nebojte pornografie (byť třeba té ženské, jemné).

3. Nechte biologii pracovat ve váš prospěch

Studie ukazují, že ženy jsou pro muže nejatraktivnější během ovulace tedy obecně asi 14 dní po začátku menstruačního cyklu. Mnoho žen má v tomto období na sex největší chuť, čemuž přizpůsobuje i styl oblékání: je víc provokativní. Co s tím? Využijte toho ve svůj prospěch. Budete-li v tomto období víc flirtovat a oddávat se milostným radovánkám, zvyšujete svoje šance na orgasmus. Studie ukazují, že ženy během ovulace mají dvakrát vyšší pravděpodobnost dosažení vyvrcholení než kdy jindy. Kolikrát je tedy sexuální štěstí problém načasování, ne techniky.

4. Používejte koření

Výzkumníci zjistili, že větší rozmanitost v posteli znamená více orgasmů. Tři činnosti v posteli: styk, manuální stimulace a ústní stimulace mění kvalitu vašeho sexuálního života i „smíšeného orgasmu“. To je ten, kdy se do akce (stavu vzrušení) dostane mnoho různých nervových drah včetně pochvy, klitorisu a děložního čípku. Chce to ale trochu kreativity a nesoustředit se pouze na jednu činnost.

5. Ulovte neznámý bod

Všichni jsme slyšeli o bodu G, ten už není tak zajímavý… Ale takový bod A, který se nachází v jeho blízkosti, je země nepoznaná. Stimulací tohoto místa některé ženy prožívají orgasmy dlouhé několik sekund až dvě minuty. Kde ho hledat? Nechť partner v pochvě zamíří prstem nahoru k břichu a udělá známé gesto, kterým k sobě někoho láká. Všichni to „pojď sem“ známe. Je ale třeba pokračovat víc dozadu směrem k děložnímu čípku. Bod A se nachází kousíček, konkrétně milimetr, před ním.

6. Pamatujte si pravidlo "2-6-2"

Dutton věří, že jedna z nejdůležitějších věcí k zapamatování je pravidlo"2-6-2". Studie ukazují, že zhruba každý 10krát do měsíce máte sex, přičemž tak dvakrát „to“ bude báječné, šestkrát normální-adekvátní a dvakrát podprůměrné a méně uspokojivé. Z toho plyne, že nikdo nemá skvělý sex pořád. „Z pravidla 2-6-2 vyplývá, že méně hvězdný sex s někým, koho milujete, není katastrofou, protože nádherný sex je hned za rohem,“ podotýká Dutton. Když tedy nebudete řešit četnost, ale spíš kvalitu, bude váš sexuální život bohatší a spokojenější. 

A co dělá váš sexuální život šťastný?
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat