Milostná revoluce: Vztah bez orgasmu. Zkusíte to?

Orgasmus klitoriální, vaginální, kombinovaný, mokrý, sekvenční… Na tyhle všechny druhy vyvrcholení zapomeňte, teď je v kurzu nová metoda, která s orgasmem nepočítá! Proč ji zkusit? Prý oživí a obnoví milostný život!

Podle mnohých odborníků může sex bez vyvrcholení udělat zázraky pro každý partnerský vztah. Jak zní jejich návrh? Praktikovat metodu zvanou karezza. (Tento název vznikl z italského slova Carezza, což znamená pohlazení.) O co se jedná?

Orgasmus není to hlavní

Jedná se o nový druh párové terapie, která vyzývá muže i ženy, aby si přestali orgasmus dávat za hlavní cíl milostného setkání a místo toho se soustředili na intimitu aktu. „Dokonce i pro ty s nejsilnějšími pohlavními pudy je karezza určena. Touha po novotě je vzrušující,“ nechává se slyšet Marnia L. Robinson, autorka knihy Cupid's Poisoned Arrow (Amorův otrávený šíp), která odrazuje čtenáře od nutnosti řízeného orgasmu. Prý jeho absence pomáhá lidem vyhnout se biochemické kocovině, kdy se hladiny dopaminu v mozku dostanou na vrchol, přičemž posléze dojde k jejich rapidnímu pádu.

Buďte jedno tělo, jedna duše

V podstatě jde o to, že se na chvíli vzdáte sladké tečky na závěr a nebudete na orgasmu nikterak trvat. Vše ale začíná již mnohem dřív. Karezza učí milence, aby pro ně sex nebyl prioritní, tudíž něco jako „poslední možné řešení“. V praxi to vypadá tak, že pohlavní styk budete co nejdéle odkládat, a když už se dostanete do fáze, že chtíč nebude možné vydržet, přesto udržíte touhu na uzdě a nedostanete se dál než k mazlení. Další podmínky? Žádné mluvení, líbání, pohlavní styk ani onen orgasmus.

Pokud máte po tomto výčtu zakázaných činností dojem, že už v posteli žádné další akce provozovat nejdou, věřte, že zbývá ještě těsná blízkost tělo na tělo, hluboké pohledy z očí do očí, něžné doteky a synchronizace dýchání. Ale nic navíc! Věřte, že je to dobrý trénink partnerské shody a sounáležitosti, který prý zvlášť na pošramocené vztahy působí jako balzám. Ovšem i zamilovaným se karezza hodí.

Deb Feintech, poradce z Portlandu, říká, že taková praxe je dokonce užitečná pro mladé páry, které procházejí líbánkovou fází. „Nabízím jim to jako něco, co by měly vyzkoušet na měsíc nebo tak," řekla ABC News. Podle ní cesta k párovému spojení vede od genitálií k srdci. No vidíte, člověk by si myslel, že je to přesně obráceně… Nicméně pokud hledáte ještě další důvod, proč metodu zkusit, zde je.

Jak dlouho a jak často?

Euforie milence drží i několik týdnů po ukončení experimentu. „Potěšení stoupne na další úroveň“, řekl pro ABC News Darryl Brunswick, jeden z vyznavačů metody.

Jestli to tedy chcete opravdu zkusit taky, tak si samotný pohlavní styk odepřete aspoň 15 dní. Tak dlouho se prý organismus po posledním prožitém orgasmu stabilizuje, takže je připraven ke změnám a obnově. V průběhu sexuálního půstu zkoušejte výše uvedené postupy ve stylu tantry. A v nejlepším případě své počínání zaokrouhlete na celý měsíc. Vydržíte to takovou dobu? Jestli ano, budete odměněni.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat