Zapomeňte na vibrátory. Víme, co zlepší váš sex!

Nemáte v poslední době chuť na sex? A nezabírají už ani nejnovější erotické pomůcky? Možná je to tím, že málo spíte! Tato základní lidská potřeba má totiž se sexem hodně společného!

Podle jistého průzkumu si třetina lidí žijících v manželství myslí, že jejich romantické a sexuální vztahy byly negativně ovlivněny problémy se spánkem, ať už jejich vlastními či partnerovými. Nespavost, ospalost, chrápání protějšku, to je jen malý výčet toho, proč lidé nemají chuť na sex. Pokud tedy u vás doma frekvence sexu klesá, může to být způsobeno právě tímto problémem. Proto Debby Herbenick, psycholožka a vědecká pracovnice Kinseyho institutu upozorňuje, že jestli se vám podaří víc (a hlavně kvalitněji) spát, podpoříte tím svoji sexuální touhu. Co tedy můžete udělat pro znovuobnovení svého milostného života?

1.   Neblokujte svoji touhu ponocováním

Naspat si čas dopředu, do zásoby, se pochopitelně nedá, to se ví, ale za pokus to stojí. Na základě jistého výzkumu z roku 2009 se zjistilo, že jedinci, kteří několik dní před očekávaným spánkovým deficitem (cestování, noční směny) pospávali každý den o něco déle, zvládali pozdější negativní účinky nedostatku spánku lépe. Je to tedy tip, jak se připravit na mimořádnou situaci. Obecně se snažte spát celých sedm nebo osm hodin. Vaše libido vám poděkuje.

2.   Zbavte se notebooků

Z ložnice vyhoďte veškerou techniku typu notebook a televize, protože tato klidová a relaxační místnost je určená jenom pro spánek a sex. „Surfovat před spaním na internetu je nerozumné, neboť umělé světlo potlačuje tvorbu melatoninu, což je hormon související se spánkem,“ varuje Herbenick. Proto hodinu před ulehnutím do peřin zapomeňte na seriál i Facebook. Ponocování by se vám mohlo „zúročit“ třeba o víkendu, kdy mysl na sex chuť mít bude, ale únava nedovolí tělu vydat příkaz k akci.

3.   Domácím mazlíčkům pořiďte pelech

Ukazuje se, že značný počet pacientů se spánkovými poruchami má doma zvíře, které nechává spát v posteli. Je to nepohodlné, těsné a mazlíček svého majitele v noci budí. Ten, neodpočinut a znaven, přenáší si spánkový dluh z pondělí do úterý a tak dále. Jak má pak myslet na něco tak „vysilujícího“ a „únavného“ jako je sex? Zvíře nechte přede dveřmi, energie se vám vrátí.

4.   Ložnici udělejte co nejharmoničtější

Chcete-li mít víc sexu, věřte, že spánek by měl být o kvalitě, ne jen množství. Pohodlné matrace, čerstvý vzduch, uklizená ložnice. To by měl být základ. Inspirovat se také můžete vědou Feng Shui, o které jsme psali.

Nelze zaručit, že když budete víc spát, váš sexuální život se otočí o sto dvacet stupňů k lepšímu. Ale je pravděpodobné, že pokud budete odpočaté, zvýší se vaše vnímavost vůči druhému, a pocítíte víc energie. Vždyť i průkopnický výzkumník sexu Alfred Kinsey již před několika desítkami let hlásal, že základní faktory životního stylu jako spánek, jídlo a cvičení, jdou důležité pro sexuální život člověka.

Sečteno a podtrženo: Vibrátory, maziva a další sexuální hračky mají své místo v sexuálním životě, ale pořád platí, že dobrý noční spánek může být jedním z nejstarších a opomíjených sexuálních technik vůbec.

A kolik toho přes týden naspíte vy?
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat