Jak restartovat libido? 4 účinné tipy přímo od sexuoložky!

Stárnutí a únavu nejde zastavit. Nebo snad ano? Kde a jak vzít energii na milování? 4 tipy pro restartování sexuální touhy jsou jednoduché, ale velmi účinné! Na sex se budete zase těšit!

Sexuální vitalita je víc, než jen držet krok s partnerem, který chce sex třikrát týdně. Je to o množství energie, vytrvalosti, houževnatosti a touze. Sexuální vitalita také souvisí s dlouhověkostí. Psychiatr Eric R. Braverman z New Yorku říká, že čím víc sexu máte, tím déle budete žít… Svatá pravda! Vždyť o nesporných pozitivech sexu na zdraví toho bylo napsáno už mnoho, takže každý ví, že souložit je zdravé. Jenže co když právě na milování nezbývá energie? Pokud i vám ubývají síly, restartujte své tělo jako počítač.

1.   Pozor na hormony

„Vřele doporučuji, aby vám lékař kontroloval hladinu hormonů. Je možné, že budete trpět nedostatkem energie a nezájmem o sex, protože vaše hladina testosteronu je nízká,“ uvádí sexuoložka Jayia Ma žijící v Kalifornii, podle které může tento stav potkat muže i ženy. Testosteron ale není jediný hormon, který je důležitý. Můžete mít také nízkou hladinu, estrogenu, progesteronu nebo kortizolu. Jakmile lékař zjistí nerovnováhu hormonů, proberte s ním možnosti, jak je vrátit na původní hodnoty.

2.   Podpora vitality? Byliny a potraviny

Zhruba měsíc až dva užívání bylin stačí na to, aby tělo nabralo životní sílu a začalo vykazovat sexuální touhu. „Od narození mého syna jsem se necítila dobře, pozorovala jsem velké výkyvy nálad a únavu,“ svěřuje se Jayia. Místo stížností se vydala do boje proti lenosti a zpět do pohody se vrátila díky povzbuzující kúře, jejíž součástí byly výrobky z ovoce Acai, dále Maca (prastará bylina peruánských And) či Cistanche (rostlina původem z Mongolska a Číny). Takže hurá do zdravé výživy!

3.   Odpočinek a cvičení

Obojí je velmi důležité pro dosažení a udržení sexuální vitality. Procházka, tanec, posilovna, jóga – cokoli. A že je dostatek spánku prospěšný? To proto, že je ve spánku podpořena hormonální produkce testosteronu, melatoninu a lidského růstového hormonu. Po fyzické aktivitě se proto nebojte zabořit se do peřin a dát si šlofíka.

4. Orgasmus třikrát týdně

Doktor Braverman zná tajemství dlouhověkosti. Svým klientům doporučuje mít aspoň 3 orgasmy týdně s někým, koho milujete. Podle něj jsou životně důležité hormony vyprodukované právě při vyvrcholení (včetně oxytocinu), klíčové. Častý sex obecně udržuje tělo v chodu tak, jak má. Optimální hladiny testosteronu, estrogenu a růstového hormonu omlazují v každém ohledu, takže takové revitalizační období v délce dvou měsíců, kdy budete dodržovat doporučenou frekvenci orgasmů, konzumovat bylinné produkty, cvičit a dostatečně spát by se mělo stát součástí vašeho života. Kalifornská sexuoložka tento systém vřele doporučuje.

Tak co, zkusíte to?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat