Jen pro pány: 8 rad, jak nás udělat skutečně šťastnou!

Svátek svatého Valentýna si užívají především mladší, čerstvě zamilované dvojice. Oslavovat mohou i páry žijící spolu déle či přímo v manželství, ovšem jejich přístup k tomuto svátku bývá poněkud odlišný. Pánové v něm vidí příležitost užít si pořádný sex, zatímco většinu žen tato vize frustruje.

Tvrdí to uznávaná americká psycholožka Jill Bley, jež se přes třicet let věnuje manželské terapii a sexuálnímu poradenství. Podle ní totiž ženy žijící déle ve vztahu či manželství očekávají, že bude muž vstřícný jejich potřebám, ale dočkají se většinou sobeckého prosazování partnerovy vize o trávení svatého Valentýna.

„Vzdáleně od romantického svátku zobrazovaného na pohlednicích se svatý Valentýn stal dalším dnem, když muži kladou na své ženy jen další očekávání,“ tvrdí doktorka Bley.

Podle ní bylo nesčetněkrát prokázáno, že ženy pracují tvrději než muži, jsou stále hůř placeny, musejí odpracovat více povinností a úkolů doma a při výchově dětí. Ženy také čelí sexismu, přitom vyvíjejí dost energie na to, aby vypadaly dobře a nebyly vnímány jako protivné. Když se vrátí domů, jejich pracovní den zdaleka nekončí. A pak přijde svatý Valentýn, během něhož muži ve jménu lásky činí ženy povinnými mít s nimi sex. „Zatímco manželky touží po jediném: relaxovat, spát, a aby jejich dům ten den uklidil někdo jiný než ony,“ tvrdí Bley.

Pánům pak vytvořila osm rad, jak učinit manželku na svatého Valentýna skutečně šťastnou:

1. Darujte jí něco, co chce ona ne vy. (Zapomeňte na sexy prádlo a erotické pomůcky, pokud je opravdu nevyžaduje.)
2. Přijďte domů bez očekávání vášně a sexu, ale raději se zeptejte, čím můžete ženě udělat radost.
3. Ukliďte domácnost a to pořádně. (Nedělejte to polovičatě a naoko s nadějí, že za to bude sex.)
4. Vyperte prádlo.
5. Uvařte večeři nebo pozvěte svou manželku do restaurace.
6. Převezměte na sebe všechny povinnosti a nechejte ženu relaxovat, dát si dlouhou koupel, číst si či sledovat oblíbený televizní pořad.
7. V posteli nechte ženu spát, pokud sex sama nepožaduje.
8. Pokud sex požaduje, zaměřte se na ni a na její uspokojení, nikoli na to své a své představy o pornohereckých výkonech.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat