Dosažení vaginálního orgasmu ve třech krocích

Prožít vyvrcholení drážděním bodu G je snem téměř každé ženy. Pořád vám orgasmus tohoto typu uniká? Ctěte tři základní a nejdůležitější pravidla!

Některé ženy dosahují orgasmu prostřednictvím vaginální stimulace snadněji než ty ostatní. Nedávná studie publikovaná v odborném časopise The Journal of Sex and Marital Therapy zjistila, že zhruba 37 procent amerických žen potřebuje k vyvrcholení především dráždění klitorisu. Stejná studie odhalila, že prostřednictvím vaginální stimulace orgasmu dosahuje méně než jedna z pěti žen (1). V čem je problém? Vaginální vyvrcholení obvykle vyžaduje tři nesmírně důležité věci.

Nalaďte se – dostatečně

Mnoho lidí podceňuje sílu předehry, přitom je tak důležitá! Ženskému tělu totiž trvá déle, než dosáhne úrovně vzrušení potřebné k maximálnímu uvolnění. Předehra jednoznačně slouží k fyzickým i emocionálním účelům. Na sex připravuje mysl a tělo. Preference pro předehru se liší člověk od člověka, roli navíc sehrává i aktuální fáze menstruačního cyklu. Zatímco krátce před menstruací pro vás může být dráždění nateklých prsou nepříjemné, při ovulaci ji vyžadujete.

Proto poznávejte svoje tělo a jeho potřeby, s partnerem si vzájemně dopřávejte masáž, líbejte se, dotýkejte všude tam, kde je vám to příjemné. Pokud chcete, aby se věci pohybovaly plynuleji, použijte lubrikant. Ten zvlhčuje intimní partie, snižuje tření a zvyšuje pohodlnost. V každém případě vypněte, nemyslete na nákupní seznam a zaměřte se na pocity „teď a tady“.

Zapojte klitoris

Ke zvýšení šance na dosažení orgasmu je často potřeba přímá stimulace klitorisu. To lze provést pomocí hračky, prstů nebo jazyka. Sexuální experti doporučují experimentovat s různým množstvím tlaku a doteku. Je ale docela možné, že můžete patřit k těm ženám, kterým dvojité dráždění (pochvy a zároveň poštěváčku) nevyhovuje. Jedno odvádí pozornost od druhého… Opět platí, že každé tělo je originál a neexistuje žádný zaručený způsob, který by fungoval celoplošně. Hrajte si a bavte se.

Najděte nejlepší polohu

Nejlepší poloha pro zkoumání orgasmu s vaginální penetrací, kterou lidé někdy nazývají vaginálním orgasmem, je taková, která se soustředí na bod G, vysoce citlivou část pochvy, jež je situovaná v oblasti přední stěny poševní – zhruba 4 až 6 centimetrů od poševního vchodu (3).

Tlak na bod G vyvíjí oblíbená psí pozice, kdy je žena na všech čtyřech a milenec do ní vstupuje zezadu. Pro některé dámy je ovšem jezdecká poloha (žena nahoře) účinnější. V poloze „vsedě“ sedíte partnerovi na klíně a řídíte rychlost i hloubku pronikání penisu. Pořád se vám nedaří vaginální orgasmus „polapit“?

Zajímavostí je, že mystický bod G lze zvětšit chirurgickým zákrokem, což usnadňuje jeho lokalizaci a mechanické dráždění. Jedná se o ambulantní výkon, který se provádí v lokální anestezii. Zvětšení bodu G zlepšuje až u 90 % žen sexuální prožívání (2).

Zdroje: (1) www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/0092623X.2017.1346530, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6127477/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8498956/, názor autora - zbytek článku






Celkem 16 komentářů

Josef
16.03.2023
Mira
15.03.2023
Marcela prikrylova
11.03.2023

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat