Dosažení vaginálního orgasmu ve třech krocích

Prožít vyvrcholení drážděním bodu G je snem téměř každé ženy. Pořád vám orgasmus tohoto typu uniká? Ctěte tři základní a nejdůležitější pravidla!

Některé ženy dosahují orgasmu prostřednictvím vaginální stimulace snadněji než ty ostatní. Nedávná studie publikovaná v odborném časopise The Journal of Sex and Marital Therapy zjistila, že zhruba 37 procent amerických žen potřebuje k vyvrcholení především dráždění klitorisu. Stejná studie odhalila, že prostřednictvím vaginální stimulace orgasmu dosahuje méně než jedna z pěti žen (1). V čem je problém? Vaginální vyvrcholení obvykle vyžaduje tři nesmírně důležité věci.

Nalaďte se – dostatečně

Mnoho lidí podceňuje sílu předehry, přitom je tak důležitá! Ženskému tělu totiž trvá déle, než dosáhne úrovně vzrušení potřebné k maximálnímu uvolnění. Předehra jednoznačně slouží k fyzickým i emocionálním účelům. Na sex připravuje mysl a tělo. Preference pro předehru se liší člověk od člověka, roli navíc sehrává i aktuální fáze menstruačního cyklu. Zatímco krátce před menstruací pro vás může být dráždění nateklých prsou nepříjemné, při ovulaci ji vyžadujete.

Proto poznávejte svoje tělo a jeho potřeby, s partnerem si vzájemně dopřávejte masáž, líbejte se, dotýkejte všude tam, kde je vám to příjemné. Pokud chcete, aby se věci pohybovaly plynuleji, použijte lubrikant. Ten zvlhčuje intimní partie, snižuje tření a zvyšuje pohodlnost. V každém případě vypněte, nemyslete na nákupní seznam a zaměřte se na pocity „teď a tady“.

Zapojte klitoris

Ke zvýšení šance na dosažení orgasmu je často potřeba přímá stimulace klitorisu. To lze provést pomocí hračky, prstů nebo jazyka. Sexuální experti doporučují experimentovat s různým množstvím tlaku a doteku. Je ale docela možné, že můžete patřit k těm ženám, kterým dvojité dráždění (pochvy a zároveň poštěváčku) nevyhovuje. Jedno odvádí pozornost od druhého… Opět platí, že každé tělo je originál a neexistuje žádný zaručený způsob, který by fungoval celoplošně. Hrajte si a bavte se.

Najděte nejlepší polohu

Nejlepší poloha pro zkoumání orgasmu s vaginální penetrací, kterou lidé někdy nazývají vaginálním orgasmem, je taková, která se soustředí na bod G, vysoce citlivou část pochvy, jež je situovaná v oblasti přední stěny poševní – zhruba 4 až 6 centimetrů od poševního vchodu (3).

Tlak na bod G vyvíjí oblíbená psí pozice, kdy je žena na všech čtyřech a milenec do ní vstupuje zezadu. Pro některé dámy je ovšem jezdecká poloha (žena nahoře) účinnější. V poloze „vsedě“ sedíte partnerovi na klíně a řídíte rychlost i hloubku pronikání penisu. Pořád se vám nedaří vaginální orgasmus „polapit“?

Zajímavostí je, že mystický bod G lze zvětšit chirurgickým zákrokem, což usnadňuje jeho lokalizaci a mechanické dráždění. Jedná se o ambulantní výkon, který se provádí v lokální anestezii. Zvětšení bodu G zlepšuje až u 90 % žen sexuální prožívání (2).

Zdroje: (1) www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/0092623X.2017.1346530, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6127477/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8498956/, názor autora - zbytek článku






Celkem 16 komentářů

Josef
16.03.2023
Mira
15.03.2023
Marcela prikrylova
11.03.2023

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat