Sexuální problémy nestojící za stres

Některé sexuální problémy se zdají být nenormální a zapeklité, a přitom, na druhý pohled, vůbec nestojí za stres. Které to jsou a čím se ani vy nemusíte trápit?

Sexuální problémy mohou pramenit z fyzických nebo psychických důvodů – a je toho hodně, čím se lidé znepokojují. Na druhou stranu je důležité pochopit, že některé sexuální změny jsou s věkem či v určité životní chvíli normální. Co nestojí za řeč?

Krátký sex

Z různých anket vyplývá, že dobrý sex trvá zhruba 30 minut, přičemž 15 minut připadá na předehru. Když to čtete, kroutíte hlavou, protože z domova to neznáte? Ve skutečnosti neexistuje žádná dobrá nebo špatná délka pohlavního styku. Některé studie však ukazují, že uspokojivý sex lze mít mezi třemi až sedmi minutami. Taky je běžné, že někdy, když na sex nemáte až takovou náladu, ho prostě uspěcháte. Partnera přivedete k orgasmu tou nejrychlejší a nejprověřenější cestou. No a? Nikdo nemůže pořád, a navíc dlouho.

Nedostatek sexu

„Mám sex jen 3krát týdně. Je se mnou něco špatně?“ Tyto otázky jsou na denním pořádku. Někdy se totiž jeví, že všichni ostatní mají víc sexu vy. Tváří se, že souloží od pondělí do neděle, o víkendech snad i ráno a večer. Ani tady nelze přihlížet k nějakým statistikám či snad zbožným výmyslům, které chrlí kolegové v práci. Průměrný dospělý pár, který spolu není první týden, má sex jednou až dvakrát týdně. A hádejte, co? Sexuologové zastávají názor, že je to naprosto dostatečné. A i výpadky v aktivitě libida bývají lidské. Hormonální změny, stres, některé léky (především antidepresiva, antikoncepce či léky na vysoký krevní tlak) mají na sexuální touhu špatný vliv.

Nízká vaginální lubrikace – i při vzrušení

Hlava je na milování naladěná, tělo snad taky – až na klín. Ten je suchý jako nedopalek cigarety a vypadá to, že se nemíní vzpamatovat. Čí je to vina? Vaše? Ale kdeže. Vaginální lubrikaci může ovlivnit celá řada věcí, včetně léků, věku, měsíčního cyklu, nebo dokonce pitného režimu. Pokud jste emocionálně vzrušení, ale nepociťujete fyzické účinky, jednoduše popadněte svůj oblíbený lubrikant a nestresujte se. Vlhkost v rozkroku není výhradním a jediným signálem vzrušení.

Problémy s dosažením orgasmu

Jedním z běžných sexuálních problémů, který nestojí za starosti a deprese, je pocit, že během partnerského sexu nemůžete dosáhnout orgasmu. Každý den není posvícení, navíc mnoho žen k vyvrcholení potřebuje stimulaci klitorisu, takže když mají vaginální styk, na vrchol se prostě nedostanou. Je-li tomu tak, měl by milenec přiložit prsty nebo jazyk k dílu. Tenhle způsob se přece taky počítá!

Zdroje: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:00
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat