Veselejší den nastartuje ranní sex

Necháváte si všechno to sténání, líbání i vyvrcholení až na večer? Děláte chybu! Rána jsou magická, ráno jsou kouzelná, rána jsou sexy! Proč by měla začít milováním? Jedná se o nejlepší start dne, a to hned z několika důvodů!

Možná si říkáte, že čas hned po probuzení rozhodně není pro sex ideální. Chaos, nedostatek času, příprava snídaně, hygiena, make-up… Kdo má myšlenky na nějaké osahávání? Navzdory tomu, co si o tom myslíte, kdyby tělo mohlo mluvit (což ostatně dělá) laškování by po ránu rozhodně doporučilo! Proč?

Brzký ranní sex nabíjí kreativitou

Sex před snídaní, místo ní či po ní je jako sladký dezert, který i vás nakopne energií. Na začátku dne je totiž energetická nádrž plná, a cokoli se z ní odčerpá, tak se do ní zase vrátí. Tahle vzpruha navíc stimuluje sekreci hormonů, jako je oxytocin, který zvyšuje pocit spojení a sounáležitosti, a dopamin, díky kterému je vám skvěle. Než dorazíte do práce, rozlousknete, co s tím novým projektem, neboť se ve vás při mazlení probudí tvořivost (1).

Po probuzení si víc užijete

Obecně bývá hladina testosteronu nejvyšší ráno a v dopoledních hodinách. Tehdy také mají obě pohlaví nejvíce energie. Zároveň platí, že psychika v tuto dobu není zaměstnaná obvyklými starostmi, což nahrává ničím nerušenému uspokojení (1). Kdy naposledy jste byli v takovém erotickém rauši, že jste nevnímali svět okolo? Rozlepte oči, teď máte šanci!

Přestanete dávat váhu starostem

Intimní styk si hravě poradí s kortizolem, tedy hormonem, jehož hladina se zvyšuje v reakci na stres. Řešíte-li právě nezaplacené složenky, výpověď nebo seznam úkolů, které ve vás vyvolávají úzkost, pak by ranní sex mohl fungovat jako účinné antidepresivum (2).

Oprášíte intimitu

Představte si, že hodinu, dvě po sexu dostanete od svého partnera textovou zprávu ve znění: „Nemůžu přestat myslet na dnešní ráno. Strašně se mi to líbilo, miluji tě!“ Oxytocin (3), chemická látka pro mazlení uvolňovaná při sexu, podporuje pocit lásky a hlubokého spojení mezi partnery. Po celý den si budete připadat jako na začátku vztahu, když jste se od sebe nemohli odlepit. Tak co, vyměníte kávu nebo čaj s rohlíkem za chlípnou epizodku?

Zdroje: (1) www.journals.uchicago.edu/doi/10.1086/518180, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3786754/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK507848/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat