9 příznaků, že je závislý na sexu

David Duchovny, Tiger Woods a další. Kdo by neznal jejich kauzy okolo závislosti na sexu? Trpět podobnou posedlostí však může i váš Marek nebo Honza! Jak se tenhle nebezpečný „koníček“ projevuje?

Motivace je hlavní rozdíl mezi závislákem a „obyčejným sukničkářem“. Tak to aspoň tvrdí odborníci. „Někdo jiný by si mohl jít zaběhat nebo zavolat kamarádovi. Závislák na sexu potřebuje uvolnit stres, aby stabilizoval svoji náladu,“ říká Lisa Paz, rodinná terapeutka z Miami. Tohle by vás mělo varovat.

9 příznaků, že je muž závislý na sexu

1. Vysedává u počítače

Pokud dotyčný tráví hodně času u počítače (za zavřenými dveřmi), nemá vysvětlení pro to, co tam tolik hodin denně vyvádí, buďte na pozoru. Mimochodem, závislák se pornem na internetu zabývá tak tři až čtyři hodiny denně, čtyři až pět dní v týdnu. Nemá čas na koníčky ani rodinu.

2. Vlastní rozsáhlou sbírku porna

Nalezení Playboye v koupelně není nic neobvyklého. Desítky a desítky časopisů, filmů a knih o sexu je alarmující. Zájem vašeho sběratele je pravděpodobně větší, než se zdá.

3. Ztrácí pojem o čase

Závislost na sexu si žádá obrovské množství času, takže muž neustále chodí pozdě, ztrácí pojem o aktuálním dění, jaksi je obětí denního tempa. 

4. Reaguje podrážděně na odmítnutí

Nikdo nemá rád, když ho partner intimně odmítne, nicméně být kvůli tomu uražený, vyčítat nebo dokonce pravidelně napadat protějšek pro svoji touhu, je na pováženou. Porovnejme závisláka na sexu s kuřákem. Je-li kuřák dlouho bez cigarety, je podrážděný a nesnesitelný. A co teprve sexuálně vázaný muž? Několik dní beze styku prověří jeho nervy!

5. Chová se jako v neslušném filmu

Někteří závislí si hrají na obdivované herce z erotických filmů. „Stejně jako u jiných typů závislostí mozek může potřebovat čím dál větší stimul. To je progresivní charakter závislosti,“ vysvětluje Paz. Takže provokace ano, ale s mírou!

6. Nejeví zájem o sex „doma“

Zní to nesmyslně? Pokud závislák krmí svou potřebu jinde (sledování porna, schůzky s jinými apod.), může ztratit zájem o sex se stávající partnerkou. Nebo nemusí být schopen akci dokončit až k orgasmu. Podle odbornice když partner náhle nedosahuje vyvrcholení při pravidelném sexu s vámi, je to varovné znamení.

7. Odhalují se finanční nesrovnalosti

Chybějí peníze na bankovním účtu? Objevují se nové platební karty? Pak něco není v pořádku. Odborníci říkají, že asi 60 % sexuálně závislých se dostává do finančních potíží. Jednoduše se snaží udržet svůj zvyk a drogu v chodu. 

8. Bojuje s další závislostí

Studie ukazují, že závisláci mají často více nebezpečných „koníčků“. Ukazuje se, že obvykle to jsou poruchy příjmu potravy, užívání omamných látek, nutkavé nakupování nebo gamblerství. Tak pozor na to, pokud se ve vaší domácnosti zvýšila spotřeba alkoholu!

9. Trpí traumatem z dětství

Sexuálně závislý člověk často pochází z rodiny, kde alespoň jeden z rodičů trpí závislostí. Poptejte se partnera, jaké bylo jeho dětství, neboť závislost je podle expertů reakcí na hanbu.

Pokud se závislost prokáže, neváhejte kontaktovat sexuologa. S posedlostí nejsou žádné špásy!

A co vy, máte zkušenost se závislostí na sexu?
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat