Koupel ve studené vodě zlepšuje sexuální život

Plavete často a rádi? A toužíte po divočejším sexuálním životu? Pak pro svoje letní radovánky zvolte chladnější vodu – ať už tu v bazénu nebo v jezeře. Zaktivujete libido a dočkáte se megalomanských milostných zážitků!

S tolika věcmi, které mohou poškodit nebo utlumit váš sexuální život – včetně málo známých rizik přerušovaného půstu a děsivých důsledků spánkové deprivace – je vždy příjemným překvapením, když se objeví zprávy o něčem, co intimní život naopak „nakopává“. Věřte, nebo ne, ale podle všeho může mít ponoření se do chladných vod pozitivní dopad na vaši fyzickou i sexuální pohodu!

Štíhlejší i chtivější

Chladná voda spaluje hnědý tuk (1), stimuluje uvolňování endorfinů (hormonů „dobré nálady“) a zlepšuje krevní oběh v celém těle. Nejen, že se díky ní budete cítit svěže a nabuzeně, lepší oběh znamená větší průtok krve do genitálií, což – ze zřejmých důvodů – zlepšuje sexuální zážitky už jen v důsledku návalu adrenalinu, který se dostavuje po každém ponoru do studených vod.

Souvislost mezi studenou vodou a testosteronem

Zatímco na první pohled opravdu nedává smysl, aby studená voda povzbuzovala k větší produkci testosteronu, je nutné zvážit jednu věc. Většina testosteronu u mužů se vytváří v šourku, který zajišťuje optimální teplotu pro produkci spermií. Pokud jsou muži vystaveni horku, dochází u nich k poklesu produkce spermií a hladiny hormonu testosteronu, jež je spojován se sexuální touhou. Proto se lze právem domnívat, že nižší teploty produkci spermií i testosteronu, jež ve svém těle mají také ženy, naopak zvyšují.

Párová zábava?

Podpora těch správných hormonů, s jejichž pomocí na milování budete mít chuť, je tudíž jasná. Je však nutné zmínit i účinek samotného plavání. Tato aktivita, za předpokladu, že se provádí v páru, může zesilovat spojení a intimitu mezi partnery. Tak už se ponořte do studené vody a čerpejte ze všech jejích výhod! Není to jen koupel, ale spíš přípravný rituál, který rozpaluje tělo i mysl způsobem, jež v posteli není možný. Překvapuje vás to?

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3895006/, www.greatgreenwall.org, www.dmarge.com






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat