Skvělý sex každý definuje jinak

Definovat skvělý sex? To se rozhodli i američtí vědci, kterým se to však nepodařilo podle představ. On si totiž každý uspokojivé milování představuje trochu jinak!

I když se říká, že nic není jen černé a bílé, pokud jde o sex, ten je vážně buď dobrý, anebo špatný. Ale jaký scénář ten dobrý vlastně má? Neobejde se bez zapálených svíček a romantické atmosféry? Vyžaduje snad kapku alkoholu na uvolnění či nějaké smyslné afrodiziakum? Musí vždy skončit orgasmem? Kritéria jsou různá a každý člověk má ta svoje!

Když se země zachvěje

Na to, jak výjimečný intimní zážitek vlastně probíhá a vypadá, se zaměřila hodně zajímavá studie (1) publikovaná v magazínu Sexuality & Culture. Její autoři, kterými jsou američtí odborníci působící na Missourské univerzitě, požádali takřka 80 sexuálně aktivních dobrovolníků různého věku, původu i orientace, aby jim popsali definici skvělého milování. Ačkoli většina účastníků přiznala, že orgasmus je naprosto základním prvkem, záhy se ukázalo, že i tady je hodně široký názorový rozptyl.

Někdo to rád horké. A společné!

Z odpovědí totiž vyplynulo, že zatímco některým stačí jediný vlastní orgasmus, jiní vyžadují vyvrcholení společně s parterem, což se rozhodně nepodaří při každém pohlavním styku. Pár dobrovolníků se dokonce doznalo k tomu, že jedno vyvrcholení je zoufale málo, a pokud jich nemají hned několik, mohou sex jen stěží považovat za uspokojivý. A jak to v tomto směru máte vy? Pokud jde o další nezbytná kritéria, i ta byla přinejmenším interesantní (1).

Vztah vlastně není potřeba

Dá se naprosto úžasný sex prožít jen v dlouhodobějším a hlubokém vztahu? Jak u koho. Hrstka oslovených vědce vyvedla z omylu tím, že i nezávazná „nárazovka“ může být famózním erotickým zážitkem, ke kterému láska vůbec není potřeba – hlavně, že funguje přitažlivá chemie! Asi vás nijak nepřekvapí, že šlo převážně o muže, viďte? Někteří dokonce tvrdili, že sex nemůže být dobrý či špatný, důležité je, že je vůbec nějaký. Autoři výše zmíněné studie tedy připouštějí, že ten báječný sex je skutečně těžké definovat, neboť škála názorů je opravdu široká (1).

Zdroj: (1) www.link.springer.com/article/10.1007/s12119-023-10087-x







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat