Jak si zakázat přemýšlet během milování

Prádlo, nákup, jéje, zapomněla jsem rozmrazit maso! Co na tom, že jste právě uprostřed milování? Ty rozptylující myšlenky ne a ne zastavit! Pokud se ptáte, jak přestat přemýšlet u sexu, zkuste triky renomované sexuoložky.

Uspokojivý sex vyžaduje jediné – zaměření na přítomnost okamžiku. Ale ono se to dobře řekne, ale hůř udělá. Jestli vás od vášnivých prožitků neustále odpoutává stres a seznam nekonečných úkolů, zvažte tyto tipy, které na svém blogu sestavila Jessica O'Reilly, vyhledávaná sexuoložkou z kanadského Toronta.

Podstupte digitální detox

Každou noc umístěte své telefony a tablety do krabice co nejdále od ložnice. Vložte je do skříně, do kuchyně nebo do suterénu — kdekoli budou během sexu mimo dohled. Můžete tak učinit před večeří, po večeři nebo v určitém čase, který předem určíte. V případě, že je to až příliš náročně, začněte s touto praxí jednou týdně, kupříkladu v pátek večer. Cílem je usnout a probudit se vedle partnera, a to bez toho, abyste kontrolovali online přátele. Vymlouváte se, že potřebujete budík? Pak je pravděpodobné, že tento detox potřebujete víc, než si chcete připustit.

Pracujte s dechem

Když jste pod tlakem, cítíte úzkost a napětí, to je bez debat. Jedním z nejjednodušších způsobů, jak těsně před milováním uklidnit tělo a mysl, je soustředit se na dech. Kyslík vdechujete nosem (počítejte do čtyř) a vydechujte ústy (opět počítejte do čtyř). Opakujte čtyřikrát po sobě a vnímejte, jak se váš dech a srdeční frekvence zpomalují.

Zaměřte se na jeden smysl

Všech pět smyslů je pro fyzické potěšení zásadních. Ovšem jakmile jeden z nich vyřadíte, donutí vás to spojit se se svým já. Zavřete oči a poslouchejte jasné zvuky, které jsou vám nejblíže. Můžete slyšet projíždějící auta, hučení vaší klimatizační jednotky či hovor od sousedů. Opět zhluboka dýchejte a zjistěte, zda se můžete soustředit na zvuk po dobu jedné až dvou minut. Toto cvičení opakujte každý den.

Vložte do krabice všechny rušivé myšlenky

Stává se to dnes a denně. Vplížíte se do postele, projevíte snahu o spojení s milencem, ale rušivé myšlenky stále mají velkou moc. V takovém případě si vizualizujte krabičku, do které všechny své myšlenky uzavřete, krabici odnesete do jiné místnosti a otevřete ji až následující den. Pokud se nějaká myšlenka vrátí zpátky, ihned si připomeňte, že je uzamčena ve skříni a o vaši pozornost nepřijde – jen si momentálně dovolujete ji neřešit.

Pohlaďte se

Jakmile zvládnete různé přístupy k tomu, abyste byli více přítomni ve svém vlastním těle, možná budete chtít zvážit partnerské cvičení, které vám umožní soustředit se na fyzické pocity dotyku. Posaďte se ke svému partnerovi nebo si lehněte do pohodlné polohy. Pro účely tohoto cvičení vyberte „dárce“ a „přijímače“. Vyhraďte si asi 10 minut času a v roli dárce partnera hlaďte po tváři, krku a hrudníku – bez sexuálního podtextu. Vnímejte jeho pokožku, tělesnou teplotu i reakce těla.  Až skončíte, věnujte se pár minut vzájemnému držení, zároveň synchronizujte dýchání. Tohle všechno by vám při milování mělo pomoci.

Zdroje: www.sexwithdrjess.com/2022/05/couples-therapy-issues-trends-advice/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat