Zaručenou prevencí mužské erektilní dysfunkce je co nejčastější erekce

Proutek by se prý měl ohýbat, dokud je mladý. Nic proti této dobře mířené radě, ale s mladým proutkem se vyplatí dělat spíše jiné věci. Čím častěji se vlivem vzrušení postaví, tím menší mu v budoucnu hrozí riziko erektilní dysfunkce.

Když už, tak často a hlavně pořádně! Tedy alespoň pokud jde o erekci. Má-li ji muž v mládí pravidelně, těší se ve stáří dobrému sexuálnímu zdraví, protože mu jeho intimní „nástroj“ nevypoví službu. Potvrzuje se tím známé rčení, že učení dělá mistra?

Buněk není nikdy dost

V erektilní funkci penisu hrají největší roli buňky zvané fibroblasty, které se nacházejí v pojivových tkáních. Nefunguje to tak jenom u lidí, ale kupodivu i u hlodavců. Právě na nich byl proveden jistý přelomový výzkum publikovaný v magazínu Science (1), jehož poznatky potvrdily, že fibroblasty rozšiřují cévy v penisu, což vede k erekci. Z této studie však vyplynulo i to, že více erekcí vede i k většímu počtu těchto buněk, což zajišťuje bezproblémový milostný život i v pokročilejším věku.

Kvalitní trénink se vždycky projeví

„Není to zase tolik zvláštní,“ připouští německý lékař a hlavní autor Christian Göritz. „Když se nějakým způsobem namáháte, vaše tělo se časem přizpůsobí. Pokud pravidelně běháte, zjistíte, že vám dýchaní při sportu nedělá takové obtíže jako na začátku. V případě erekce a fibroblastů je to podobné a základní mechanismus je u všech savců totožný,“ vysvětluje jmenovaný odborník (2). Ten se domnívá, že získaná zjištění mohou zásadně přispět k léčbě erektilní dysfunkce, která dle statistik postihuje 70 procent mužů ve věku 70 let (3). Tento nepříjemný a nervydrásající problém se často řeší perorálními léky, v krajních případech pak i takzvanou penilní protézou. Aby k něčemu takovému nedošlo, vypadá to, že nejlepší obranou a prevencí je co nejčastější vzrušení a s ním související vztyčení pánského nádobíčka.

Zdroje: (1) www.science.org/doi/10.1126/science.ade8064, (2) www.eurekalert.org/news-releases/1033773, (3) www.clevelandclinicmeded.com/medicalpubs/diseasemanagement/endocrinology/erectile-dysfunction/#:~:text=The%20study%20demonstrated%20that%20ED,to%2015%25%20at%20age%2070.&text=Age%20was%20the%20variable%20most%20strongly%20associated%20with%20ED.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat