Sexuální pozice pro pravděpodobnější vyvrcholení

Nejde to a nejde? Nevadí. Orgasmům nahrávají některé milostné pozice, které můžete vyzkoušet ještě dnes. Tu nejoblíbenější pravděpodobně dobře znáte.

Ženské orgasmy vám mohou připadat jako neřešitelná hádanka. Podle MedlinePlus (1) až 20 procent žen vyvrcholení nikdy nezažilo a asi 50 procent říká, že by si orgasmů přálo mít mnohem více. Tak ono to není nemožné, i když je někdy těžké přesně určit, jaké kombinace událostí a technik patří k těm nejúčinnějším.

Průtok krve v klitorisu před a po sexu

Obecně se doporučuje lepší předehra, experimentování s erotickými pomůckami a hlavně polohami. K tomu rozhodně má co říct dvojice výzkumníků ze soukromé gynekologické kliniky v New Yorku, která hodnotila „nejúspěšnější“ pozici pro dosažení ženského orgasmu. Tipnete si?

Vítězí klasika?

Výzkum, který byl zveřejněn v časopise Sexologies (1), odhalil, že se prokrvení klitorisu zvýšilo po zapojení do každé polohy kromě klečení/zadního vstupu (psí styl). Aby bylo jasno, do popředí zájmu se dostaly polohy tváří v tvář/žena nahoře, sezení/tváří v tvář, tváří v tvář/muž nahoře (s polštářem a bez něj) a klečení/vstup zezadu.

Z tohoto výčtu je správnou odpovědí stará dobrá misionářská poloha (za předpokladu, že je pod zadkem ženy umístěn polštář, takže pánev je mírně zvednutá). „Vstup vkleče/zadní poloha vytváří nejmenší množství přímého kontaktu s klitorisem a má za následek zanedbatelné zvýšení průtoku krve ve srovnání s polohami tváří v tvář,“ píší autoři studie.

Žena nahoře a co bude dál

Než se pustíme do unáhlených závěrů, při pohledu na tyto výsledky je třeba vzít v úvahu některá upozornění. Za prvé, studie zahrnovala pouze jeden heterosexuální pár, takže rozhodně není zaručeno, že výsledky jsou reprezentativní pro širší populaci. Je zde také další skutečnost. Výzkumná dvojice hodnotila pouze úroveň průtoku krve v klitorisu, ne pravděpodobnost orgasmu a s ním související sexuální vzrušení.

S ohledem na tato omezení se sluší uvést, že dřívější podobná zjištění jsou přesnější. Z různých studií vyplývá, že lidé při dosahování orgasmu mají tendenci preferovat pozice tváří v tvář, přičemž mezi ty nejoblíbenější patří polohy, kdy je žena nahoře. Vidíte to taky tak?

Zdroje: (1) www.medlineplus.gov/ency/article/001953.htm, (2) www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1158136022000548







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat