Jídelníček pro vaše libido: Dopřejte si čokoládu, maso a víno

Dá se některými pokrmy zvýšit chuť k sexu nebo intenzita jeho prožívání? Máme dobrou zprávu – dá! A které potraviny je třeba zařadit pro lepší milování na talíř?

Máme pro vás několik tipů!

Ovoce

Ovoce je bohaté na vitamin C, který podle jedné studie dokáže pozitivně působit na ženské libido. Navíc bylo prokázáno, že lidé, kteří mají dostatek vitaminu C ve svém jídelníčku, mají nejen silnější imunitu, ale také lepší náladu a častěji se s partnerem milují. O důvod víc zařadit ovoce do pravidelného stravování, nemyslíte?

Zelené saláty, špenát

Zelené listy salátů či špenátu obsahují kyselinu listovou, o níž je všeobecně známo (a dokázaly to mnohé studie), že zvyšuje plodnost. Špenát je pak skvělým zdrojem hořčíku, který podporuje krevní oběh, a tedy prokrvení těch správných orgánů…

Ořechy, semena

Jsou skvělým zdrojem energie i důležitých vitaminů a minerálů, které pomáhají správnému fungování organismu. Kromě toho ale osahují omega-3 mastné kyseliny a další „hodné“ tuky, které dokážou ovlivňovat hladinu cholesterolu. Ten má pak vliv na tvorbu a funkci pohlavních hormonů, jež řídí naše libido.

Červená masa

Červené maso se po letech stigmatizace opět vrací na náš talíř. A to je dobře. Mimo jiné je totiž zdrojem zinku, který ovlivňuje hladinu hormonu prolaktinu. Ten dokáže ve velkém množství naše libido naopak potlačit, spojován je i se sexuálními dysfunkcemi (alespoň to naznačují některé studie), a tomu právě umí zinek zabránit.

Červené víno

Pokud to s ním nepřeženete, je červené víno velkým přítelem milování. Pozitivně ovlivňuje libido u žen, navíc zařídí lepší prokrvení pohlavních orgánů. Je však důležité najít tu správnou míru – jako o všech alkoholických nápojích i o vínu platí, že pokud to s ním přeženete, můžete se s vášnivým sexem rovnou rozloučit (především to platí pro muže).

Hořká čokoláda

To nejlepší nakonec! Hořká čokoláda, respektive kakao, jež v ní je hojně zastoupeno, obsahuje fenyletylamin. Tato látka ovlivňuje uvolňování endorfinů (tzv. hormonů štěstí), zlepšuje náladu a zvyšuje přitažlivost!






Celkem 7 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01
69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat