Pánové, máte málo spermií?

08.01.2015 | Sex a vztahy

Snížený počet spermií je pro muže nejen zmařením šance na početí vlastního dítěte, ale také varováním, že se možná v jeho těle něco děje. Tedy že jeho organismus je v nerovnováze a dost možná ohrožen pro život nebezpečnými zdravotními komplikacemi. Podle andrologů z Kalifornie muži mající snížený počet spermií v ejakulátu častěji trpí vysokým krevním tlakem a hormonální nerovnováhou.

„Nízká kvalita semenné tekutiny souvisí s vyšším rizikem různých zdravotních potíží jako vysokým krevním tlakem či obecně kožními potížemi a hormonální nerovnováhou,“ tvrdí autoři ze Stanfordské univerzity v Kalifornii.

Postiženi mohou být i muži kolem třicítky. Je také známo, že muži s horší plodností umírají dříve a také častěji na choroby srdce.

„Kolem patnácti procent párů má problémy s početím, polovina kvůli mužově nekvalitnímu semeni. Měli bychom více dbát na zdraví milionů mužů, kteří mají problémy s plodností. Může to být varování, že mají celkové zdravotní problémy, nejen že jsou neplodní. Ale my tady vidíme problémy už u mužů kolem třicítky,“ tvrdí profesor Michael Eisenberg ze Stanfordské univerzity.

Jeho studie se opírá o sledování více než devíti tisíc mužů mezi třiceti a padesáti roky v průběhu sedmi let. Polovina neplodných mužů měla vážné zdravotní komplikace (vysoký krevní tlak, hormonální poruchu apod.) a neplodnost byla jen ukazatelem těchto vnitřních potíží.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07
54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat