Sex a meditace: Erotická předehra pro oba!

Sex? Spojení tělesné i duchovní schránky! Obojí si žádá svoje, tak proč nespojit síly? Domluvte se a partnerem, že vyzkoušíte sexuální meditaci! Dobije vás energií a upozorní na to, co je při milování tak moc důležité!

Již tantrismus, který vznikl v Indii před pátým stoletím našeho letopočtu, hlásal, že sex by neměl být jen živočišnou potřebou, ale zároveň i osvobozením a rozvíjením duchovních hranic člověka.

Proč zkusit dosud nepoznané?

Přikládal důraz povzbuzování partnerů, aby se udržovali při tělesném zdraví, uvědomovali si své tělo a rozjímali spolu. Proto v tantrickém učení mají nezastupitelné místo masáže a speciální techniky jako orgasmus bez ejakulace a podobně.

Všechno tohle posiluje sexuální energii - stejně jako meditace v páru. Chcete ji za dlouhých zimních večerů zkusit? A co vám brání? Postup je jednoduchý a třeba se nadchnete jako kalifornská sexuoložka Jaiya Ma!

Příběh z praxe

Tato odbornice na slovo vzatá na svém blogu popisuje, že sexuální meditaci objevila v 90. letech. „Nejdřív se mi zdálo, že duchovní nebo taky posvátný sex není nic pro mne. Byla jsem mladá a neviděla jsem sex jako něco úžasně krásného, ale nakonec moje první meditační zkušenost byla vynikající,“ popisuje vlastní zážitky sexuoložka, která se naučila věnovat pozornost svému tělu a myšlenkám a žít v přítomném okamžiku s partnerem.

Cítit ten klid a prožívat každý dotek, pohled i nadechnutí. To je takové potěšení, že se to nedá ani popsat,“ rozplývá se na svých stránkách a doporučuje účinný způsob, jak s takovou sexuální meditací páru začít. Již první rady vás přesvědčí, že to není nic složitého!

Erotická meditace pro začátečníky v šesti krocích

1. Ladění smyslů

Vy a partner. Můžete být oblečení nebo rovnou nazí. Záleží na vás, ale v každém případě si udělejte pohodlí a posaďte se naproti sobě nebo vedle sebe tak, abyste se navzájem nedotýkali. Asi pět minut každý z vás sledujte svůj vlastní dech. (Zavřete při tom oči.) Všímejte si, jak vzduch jde dovnitř a ven z nosní dírky.

2. Odsouvání nepodstatného

Snažte se vytěsnit všechno, co vás trápí. Jakmile se objeví nějaká negativní myšlenka, nechte ji odplout do neznáma. Je možné, že vaši meditaci naruší bolest těla. V takovém případě se víc soustřeďte na svůj dech.

3. Mapování vlastních možností

Poté se zaměřte na různé části těla. „Začněte s horní částí hlavy a v mysli pomalu postupujte dolů. Nezapomeňte zahrnout svoje genitálie. Jak se tak budete soustředit na jednotlivé části, uvědomíte si, že všechny si žádají pozornost, tak dávejte pozor, jaké myšlenky ve vás každá oblast vyvolá,“ radí sexuoložka s tím, že tento krok trvá 5 až 30 minut vašeho času.

4. Duchovní spojení

Jakmile máte předešlým způsobem „zmapované“ vaše tělo, představujte si, jak váš partner sedí blízko vás. V myšlenkách mu pošlete milující vibrace. (Prostě si představte vášeň a lásku mezi vámi, popřípadě váš společný nejsilnější erotický zážitek.) Začněte zhluboka dýchat a s každým výdechem pošlete protistraně sexuální energii. Je to záležitost maximálně tří minut.

5. Návrat do reality

Až budete mít „sólo“ meditaci za sebou, přeneste se zpět na začátek a všímejte si rytmu svého dechu. „Analyzujte, jak se cítíte, každý detail je důležitý,“ radí Jaiya Ma s tím, že poté můžete oba otevřít oči. (Tato fáze by měla trvat jednu až tři minuty.)

6. Mazlivý závěr

Na závěr se začněte líbat a vzájemně dotýkat, přejděte ke klasické předehře, která, podle předpokladu, bude jiná než ty předchozí. Jak to shrnout? „Jsou to chvíle klidu, které přináší radost z meditace, kterou jste prošli. Užijte si to,“ uzavírá sexuoložka.

Příště třeba zvládnete techniku, která pomáhá zvládnout vzrušení a oddálit výstřik semene, který, podle tantrických postupů, muže vyčerpává. Nic není nemožné, pokud se otevřete novým zážitkům…

A jak to máte vy? Už jste vyzkoušeli nějakou z forem sexuální meditace?






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat