Sex na bodě mrazu... 5 nejčastějších výmluv, kterými »maskujeme« nedostatek sexu!

Sex? Už si ani nepamatujete, kdy naposledy…? A co vám brání? Jestli patříte k většině, tak svůj sexuální půst schováváte za jednu z pěti nejběžnějších výmluv! Tak schválně, je to únava?

Sex není jenom o „zasouvání a vysouvání“. Jsou v něm city, něha, kolikrát i čistá radost z bližního svého… A když nic z toho není? Bez sexu se prý dá vydržet roky, bez masturbace několik týdnů nebo měsíců. Co to s vámi udělá?

Sexuální dieta člověku nesvědčí

Když držíte sexuální půst, obyčejně se dostaví podrážděnost a přehnané reakce na běžné denní situace, časté výkyvy nálad či chuť vyvolávat konflikty. Takto organismus reaguje na nedostatek sexu, který je součástí lidské identity a přispívá k psychické pohodě.

Ten, který se miluje aspoň dvakrát do týdne, ventiluje svůj stres a je zbytkem společnosti považován „za normálního“. O jeho kolegovi trpícím sexuálním absťákem si druzí myslí ledacos. „Není teplej? Nemůže si najít ženskou/chlapa? Doma mu/jí to určitě neklape!

Ať už se za pravdou skrývá cokoli, klinická psycholožka a výzkumnice Lisa Firestone sestavila pro odborný magazín Psychology Today žebříček nejčastějších výmluv, kterými lidé omlouvají nedostatek sexu. Používáte je taky?

1. „S partnerem jsme se odcizili“

Jo, tak to se stává. Taky nikdo netvrdí, že sex řeší všechny problémy, ale pokud nežijete spolu, ale vedle sebe jako bratr a sestra, není to důvod k nápravě? Na dluh se nedá nakupovat pořád! Do vztahu se musí investovat čas, chuť i prostředky. Spory o nevyneseném koši nechte koňovi, ten má větší hlavu, a radši svoji energii věnujte myšlenkám, jak se vrátit v čase a připomenout si chvíle, kdy jste se poznali.

2. „Nemůžu se druhému líbit“

Malé sebevědomí je zabiják sexuálního života! Ty vnitřní hlasy, které našeptávají nesmysly typu: „Kdybych zhubla deset kilo, bylo by jiný, lepší“ nepočítají s tím, že sex může být i rozptýlením, ne jen nějakým rozmarem z donucení. Výše zmíněná psycholožka tvrdí, že způsob, jak se s tímto typem kritiky vyrovnat, je úplně otočit a mít sex, kdykoli budete chtít. Pocit svobody hlas umlčí. Za týden, za dva. Čas není důležitý, hlavně, když to bude!

3. „Nestíhám, mám moc práce a padám únavou“

Dneska to takhle chodí. (Hypotéka se na nic neptá). Ale pozor na životní rutinu. Jakmile jí jednou podlehnete, jste méně motivováni ke spontánním hrám. Odborníci radí nevymlouvat se na „vycuclost“ a věnovat pozornost detailům. Polibek na rozloučenou, na uvítanou, držení se za ruce při sledování filmu, koketní esemesky… Tato malá gesta buď udržují sexuální osobnost v chodu, nebo ji pomalu obnovují. Zkuste to.

4. „Nemám náladu“

Pářicí dny versus sexuální dieta. Jednou jsi dole a jednou nahoře. To je normální, ale do té doby, než partner začne nadávat, že přece jen toho sexu je málo.

Pokud vaše vlastní touha stagnuje a vyhýbáte se sexu zcela vědomě, začněte se ptát, jaký k tomu máte důvod,“ dál uvádí odbornice s tím, že jedna z posledních sexuálních studií se opírá o zajímavou myšlenku. Pokud lidé berou vztah jako instituci, ve které ten méně sexuálně aktivní reaguje na potřeby druhého a snaží se být mu intimně blízko, i když nemá na milování bůh ví jakou náladu, pomáhá to udržet jiskru partnerství i jiskru osobní. Přeberte si to, jak chcete.

5. „Už na sex nemám věk“

Fakt hloupá výmluva! Nikdy není pozdě, i když s přibývajícími léty se pochopitelně hlásí fyzická omezení a zdravotní neduhy, ale když se chce, tak to jde! V každém věku.

Milování v tom vyšším není bouřlivé a rozhodně není hlavní životní náplní, koneckonců, i orgasmus bývá kratší a slabší, což ovšem není důvod k tomu „zabalit to“. Vždyť i přední český sexuolog Zlatko Pastor tvrdí, že mýtus asexuálního stáří byl překonán. Jeho výrok, že autoerotiku, vzájemné doteky, vzpomínky, sny a fantazie nám beztak nikdo nesebere, a právě z tohoto pohledu sex nekončí nikdy, jedině smrtí, jednou vejde do dějin.

A na co se vymlouváte vy?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
187 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:29
30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat