Malý výkladový slovník muže: Úsměv = souhlas se sexem!

Ženy se usmívají na muže, protože chtějí být přátelské. Muži to považují za sexuální svádění a vyjádří sexuální zájem o ženu. Ta si to přeloží jako potvrzení přátelství a je na muže ještě milejší. Muž si je jistý, že chce sex. Vyvine tlak a žena je zmatená, protože se dosud choval přece tak přátelsky. Proč pohlaví hovoří zdánlivě různými jazyky a nerozumějí si, je i pro psychology léta záhadou. Zřejmě ale za to může evoluce.

Ta totiž mužský mozek vycepovala dost podivným způsobem, takže přeceňuje sexuální signály a podceňuje ty důležitější. Muži touží rozsévat své geny a jejich mozek je k tomu primárně naprogramován. Samozřejmě podstatou lidskosti je to, že nejedná jen na základě biologických impulsů. Muži nejsou zvířátka a výchova a společnost jejich chování formuje – více či méně. Přesto silné biologické impulsy přetrvávají. Muži tak přeceňují impulsy týkající se sexu a podceňují ty, které se týkají jiných forem vztahů.

Muži jsou ti, kdo ženám nadbíhají. Tráví tím čas a utrácejí za to energii (vyjádřenou dnes ve formě peněz). A pak to celé nevede k sexu. To je pro muže dost frustrující, proto se mozek snaží zachytit jakýkoli signál naznačující, že je žena k souloži svolná. Jenže to může být dost zavádějící.

Ženy tak totiž nefungují,“ tvrdí profesor Mons Bendixen z Norské univerzity vědy a techniky. Biologický i společenský vývoj v psychologii ženy nastavil laťku výše než u mužů. Takže než dojde k sexu, u žen tomu předchází mnohem jednoznačnější signály.

V experimentálních pokusech profesor Bendixen nabádal ženy, aby se v konverzaci s muži chovaly pouze přátelsky. Pak se nic netušících mužů ptal na povahu tohoto rozhovoru. Muži si chování žen velmi často vykládali jako svádění a vybízení k sexu.

„Fascinující na našich objevech je, že jsou shodné se studií ze Spojených států, ačkoli Norsko je jednou z pohlavně nejrovnoprávnějších zemí a navíc sexuálně velmi liberální. Fakt, že je tato hypotéza evoluční psychologie podpořena důkazy, i když je studie provedena ve společnosti s velmi silnou rovnoprávností pohlaví, zeslabuje teorii, že psychologii mužů a žen více určuje vliv společnosti různých kultur,“ dodává profesor Bendixen.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01
69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat