5 věcí, co jste nevěděli o masturbaci

08.06.2015 | Sex a vztahy

Je zvláštní, že i na počátku 21. století existují v naší společnosti určitá tabu, o kterých prostě nemluvíme, ačkoli se jedná o zcela přirozené součásti našeho života. Jedním takovým je i masturbace.

A protože se o ní moc nemluví, máme pro vás 5 zajímavostí, které jste o onanii nejspíš netušili!

1. Lidé, kteří mají pravidelný sex, masturbují častěji než lidé žijící bez pravidelného sexu

Logicky by se mohlo zdát, že by to mělo být obráceně. Jenže masturbace není jen „náhražkou“ sexu, ale zdravou součástí sexuálního života. A pokud jste v této oblasti otevření, jste v ní otevření ve všech jejích součástech.

2. Ženy se oddávají masturbaci více, než přiznávají

Je třeba si uvědomit, že masturbaci se věnují muži i ženy, jenže zatímco muži nemají problém se k něčemu takovému „přiznat“, ženy jsou stále zdrženlivé. A tak se procenta žen, jež nemají problém otevřeně říci, že se masturbaci oddávají, v nejrůznějších průzkumech kolísají mezi 50 a 70 procenty.

3. Nejen mladé ženy masturbují

Myslíte, že starší ročníky se téhle zábavě neoddávají? Omyl! Podle britské studie z roku 2010 masturbuje 30 procent vdaných žen mezi 60 a 69 lety, u vdaných žen starších 70 let to bylo 12 procent, ovšem u těch, jež žily samy, téměř 50 procent!

4. Některé země masturbaci teenagerům veřejně doporučují

V roce 2009 vyzvala britská vláda (a některé další evropské země) tamní pubertální obyvatele, aby se masturbaci oddávali alespoň jednou denně. Onanie byla doporučena jako zdravá, navíc jako prevence pohlavních chorob a těhotenství u nedospělých dívek.

5. Ne vždy byla masturbace tabu

Už v antickém Římě lidé o masturbaci otevřeně mluvili, dokonce vznikala umělecká díla, na kterých se lidé (nejčastěji ženy) téhle zábavě oddávali.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01
69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat