SEX. Co zakousnout, když při milování vyhládne?!

Rychlovky, pikniky, náhlé přepadovky cestou na nákup. Co se sexu týče, v létě se může stát doopravdy všechno. Ale to „všechno“ se hůř dělá s prázdným žaludkem. Čím se občerstvit mezi jednotlivými pikantními zážitky? Které pochoutky dodají energii a potěší všechny smysly? Nepodceňujte přípravu!

Říká se, že láska a jídlo promlouvají společným jazykem. (To vysvětluje ty romantické večeře při svíčkách, které patří mezi předzvěsti aktivní noci.) Vhodně zvolené potraviny vzruší smysly a uspokojí chuťové pohárky, což je předehra číslo jedna. Po takovém naladění je už jen krůček k bouřivému sexu. Ale někdy to může být úplně opačně.

Nejdřív dojde na sex, pak se o slovo přihlásí hlad a chutě. Tak na to myslete, až zatoužíte po sexu v přírodě nebo dlouhotrvajícím milování u sebe v ložnici. Vždy je třeba myslet na posilnění!

I Betony Vernon, designérka erotických šperků a antropoložka sexuality, erotiky a lásky, která žije střídavě v Miláně a v Paříži, tvrdí, že pokud plánujete delší sexuální obřad, je nutné umístit na dosah ruky mísy s vybranými, nutričně bohatými lahůdkami. Které to jsou?

Krátkodobý sex? Povzbuzení v jediném soustu!

„K takovým chutným dobrotám patří čerstvé i sušené ovoce (výborné jsou datle, hrozny, jablko, pozn. red.), oříšky (třeba mandle bývají spojovány s vášní a plodností), kandovaný zázvor, který pročišťuje patro, povzbuzuje krevní oběh a navíc má povzbuzující účinky, nebo čokoláda,“ popisuje odbornice ve své Budoárové bibli s tím, že zvlášť čokoláda patří mezi výborné doplňky sexuálních hrátek.

Však také kakao podle průzkumů obsahuje fenylethylamin, což je látka, která se nachází v krvi zamilovaných. Jestli se tedy nebojíte umazání, nebo naopak rovnou máte v úmyslu obkreslit milencovy křivky čokoládou cestičkou, přidejte lahodnou tabulku do piknikového koše. Anebo ji položte na noční stolek hned vedle sklenice s neperlivou vodou.

„Ale raději sáhněte po hořké verzi, jež obsahuje nejméně padesát pět procent kakaa a je prokazatelně zdravotně prospěšná,“ doporučuje Betony Vernon. A na co by se podle ní měli připravit všichni, kdo plánují sexem trávit tři hodiny a víc? S málem nevystačíte!

Orgie a maratony. Co pro výdrž?

Při tantrických obřadech v Indii se užívala směs hašiše s medem a ambrou. Ale tohle po vás nikdo nechce! Toužíte-li svůj sex maximálně zpříjemnit, vybírejte z potravin, které jsou něčím provokativní a smyslné.

Banány, cukety připomínající penis či broskev nebo jahody jako zástupce ženského klína. Mimochodem, právě a jahody a maliny v erotickém kodexu vyzývají k lásce a jsou ideálním doplňkem šampaňského. Obecně platí, že menu by se mělo skládat z lehkých, čerstvých a energeticky bohatých, výživných a lehce stravitelných potravin. (Množství záleží pouze na odhadu.)

Na co zapomenout?

Odborníci doporučují vynechat těstoviny, smetanové omáčky a smažená jídla. Na trávení těchto pokrmů tělo vynaloží mnoho energie. Ta už pak nezbude na jiné věci. Pro sexuální obřady a maratony se nehodí ani konzumace česneku a cibule kvůli nevábnému zápachu z úst. (Větrový bonbon nebo žvýkačka by pro jistotu měla být vždy v pohotovosti.)

Zvláštnosti v chladu. Na tohle nezapomeňte!

Pokud se za sexem vydáte na louku nebo do lesa, můžete s sebou vzít i nanuk nebo rovnou nějakou domácí zmrzlinu, jež skvěle kontrastuje s rozpáleným tělem. Ovšem bez chladicího boxu a vlhčených ubrousků na utření všeho nežádoucího to nepůjde.

Každopádně, zmrzlinu ani další věci, které obsahují cukry, si nikdy nenechte vsunout do klína! Med, čokoláda, jahody? Jako sladkost super, ale s nepřátelskou silou. Tyhle dobroty napomáhají vzniku kvasinkových infekcí! A co když dostanete nápad na obložený talíř? Se sýrem v hlavní roli chybu neuděláte.

Španělská spisovatelka, gurmánka a požitkářka Isabel Allende tvrdí, že suché sýry výrazné chuti jako parmezán jsou více povzbuzující, ale také některé jemné jako kozí sýr a mozzarella mají podobnou pověst, nicméně…

Když se uváží, že jedinou jeho ingrediencí je mléko, sýr nemá s afrodiziakem nic společného. Nevadí. „Když se doplní chlebem, vínem a milým rozhovorem, výsledek je takový, jako by to afrodiziakum bylo,“ vtipně komentuje Isabel. Potvrzuje tak, že nakrájený sýr třeba doplněný bylinkami a kořením patří mezi vhodné pohoštění před, během a po sexu.

A čím dobíjíte baterky vy?






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat