Dovolená a sex: Většina žen se spustí s kde kým! Proč?

Dovolená vás teprve čeká? Pak si dejte pozor - na vlastní choutky! Exotická místa a cestování mají na ženy neblahý vliv. Ty pak podléhají pokušení a provozují nechráněný pohlavní styk, prokázala nová studie!

Na co se přijde, když se shromáždí a vyzpovídá 850 žen ve věku 18 až 50 let? Že majitelky prsou jsou jako časovaná bomba! Proč? Jakmile jde o cizince, exotická místa a nedej bože ještě drinky, ženy jsou jako omámené! Většina totiž zatouží po souloži bez ohledu na svá běžná tvrzení a zásady!

Změněný smysl pro realitu

Lisa Berdychevsky, autorka studie a zároveň psycholožka z univerzity v Illinois, uvedla, že mezi hlavní důvody spouštění zábran patří alkohol, tedy tak zvaná tekutá odvaha, která poskytuje ženám tolik potřebné sebevědomí a psychologickou omluvu druhý den poté… Ostatně, všichni víme, že v teple stačí málo…

Když se k tomu přidá míra dostupnosti, tedy odhalující oblečení, uvolněnost a fakt, že se na případnou nevěru (pokud je žena zadaná) stovky kilometrů daleko nepřijde, pud sebezáchovy jde stranou. Respondentky z výše zmíněné studie tento stav popsaly jako „pocit odpojení od každodenního života a sociálních očekávání“. A pozor, postihuje i abstinentky, které „přepadává“ chvilková slabost.

„Možná, že v každodenním životě panuje disciplinovanost, ale jakmile se ocitnete v situaci, kdy neexistuje žádný plán ani sociální kontrola, uvolní se mnoho z psychologických bariér a zábran,“ nechala se slyšet psycholožka. Co se s tím dá dělat?

Jak si zachovat zdravý rozum?

Když nepomáhají běžná doporučení typu: s neznámým chlapíkem do postele nelez, a když už, tak použij odpovídající ochranu a antikoncepci, musí na řadu přijít pojistky. Pokud se ani vy nechcete v době svého relaxačního pobytu spustit špatným směrem, prvotně požádejte barmana nebo ideálně svůj doprovod (kamarádku), aby na vaše popíjení u bazénu dohlédla.

Je vhodné kupovat si lahvové nápoje, protože jsou bezpečnější. Víte, co v nich doopravdy je, a zároveň máte větší přehled o osobní spotřebě. A co dál?

Opatření ještě před odjezdem

Sexuologové doporučují mít v kufru vždy(!) vlastní kondomy, a to i když původně nemáte sex v plánu. Není snad třeba připomínat, že se jedná o balíček, o jehož obsahu máte potřebné informace – exspirační doba je klíčová. (Mimochodem, záruční doba kondomů je obvykle 4-5 let.)

Někteří odborníci zároveň apelují na to, aby žena, která cestuje do neznámé země, měla ověřené místní zvyky. „Dbejte na bezpečný sex ve všech směrech. Vy si třeba myslíte, že jste si se svým doprovodem cestou do hotelu bezvadně zaflirtovala, ale on si to vysvětlil jako pozvání rovnou do postele,“ radí britská sexuoložka Tracey Cox s tím, že vřele doporučuje zeptat se zástupce cestovní agentury na to, jaké jsou v tomto ohledu zvyky v místě, kam si jedete odpočinout.

Super vychytávka? Mějte limity!

„Hlavně si nemyslete, že každý muž, který vás pozve na kávu, je gentleman. V tomhle případě na zemi vůbec nezáleží,“ dál podotýká expertka, která není jediná, kdo je pro, aby si každá Milada i Karolína cestou do Chorvatska i na Bali ujasnila hranice. „Nebudu spát s každým, kdo si o to řekne.“ Na tyhle informace podvědomí může narazit i v ovíněném stavu. A když už se k sexu schyluje?

5 dobře míněných rad

*    Máte-li poblíž kamarádku, zeptejte se jí na názor. Třeba vám sundá růžové brýle a vrátí vás na zem.

*    Pokud možno, ptejte se i svého já. Doopravdy „to“ chcete? Nejde jen o sexuální experimentování ze zvědavosti? Mnoho zpovídaných žen totiž uvedlo, že již samotný fakt, že mohou zkusit neznámou praktiku, na kterou v běžném životě nemají odvahu, je vzrušující.

*    Při akci zásadně mějte kondom a nepraktikujte přerušovanou soulož. Je nespolehlivá a žádá si důvěru v milence, kterého ale neznáte. Nevěřte nikomu.

*    Kondom sundávejte v momentě, kdy je penis ještě tvrdý, tedy hned po ejakulaci. (Aby nesklouzl a aby se z něj nevylilo sperma.)

*    V situacích, kdy není čas na to zajímat se, z čeho prezervativ je, vynechte používání lubrikantů. Třeba ty na bázi silikonu se neslučují s většinou dostupných kondomů. Chcete to riskovat?

A jak to se sexem na dovolené máte vy? Podléháte pokušení?






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat