Antikoncepce vyvolává žárlivost a panovačnost

23.10.2010 | Sex a vztahy

Žárlivost můžou vyvolávat partnerovy tajné telefonáty, úsměvy nad častými esemeskami či rtěnka na límečku od košile. Ale také hormonální pilulka.

Mnohé ženy žárlí naprosto bezdůvodně, přesto si od tohoto pocitu nemohou pomoci. Nizozemští psychologové teď ale zjistili, že takovými ženami jsou nejčastěji ty, které užívají právě hormonální antikoncepci.

Čím více estrogenu pilulka obsahuje, tím paranoidnější ženy ve vztahu k partnerovi bývají. Potvrdil to i doktor Craig Roberts ze skotské University of Stirling. Čím více syntetického estrogenu pilulka podle něj obsahuje, tím paranoidnější a žárlivější žena je. Obsah progesteronu přitom na toto chování vliv nemá.

„Zdá se, že ženy, ale také farmaceutičtí výrobci si nejsou vědomi toho, jaké spektrum psychologických vedlejších účinků hormonální antikoncepce může mít, lépe řečeno různé druhy těchto pilulek,“ varoval doktor Roberts.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat