REDAKČNÍ TESTOVÁNÍ: Bezlepkové výrobky z řady Vitacelia od Penamu

01.06.2020 | Testování

Někdy je těžké odolat nezkrotným chutím. To ví každý, kdo projde kolem regálu s pečivem. Právě u něj se musíte krotit, protože vám nedělá dobře? Změňte svůj životní styl a zařaďte do svého jídelníčku pečivo z řady Vitacelia od Penamu, které je bezlepkové. Chutě a účinky 5 výrobků otestují naše 3 redaktorky. Těšte se na výsledky! A Pokud jste netrpěliví, zkuste štěstí v právě probíhající soutěži o 5 balíčků těchto s láskou pečených skvostů!


Celkové hodnocení: 91%

Hodnocení: 66 testerek


Je zlatavý a křupavý. A tak voní! Jenže vy víte, že když vás čerstvě upečený rohlík z bílé mouky zláká, čekají vás perné chvilky. U někoho se po konzumaci tohoto druhu pečiva objevuje plynatost, tlaky a napětí v oblasti břicha. Co se vlastně děje? Jste obětí sekundární intolerance pšeničného lepku, tedy přírodní bílkoviny. Jak a v čem je tak mocná?

Tři skupiny strávníků

„Při tak zvané sekundární intoleranci pšeničného lepku se ukazuje, že obsah této bílkoviny ve stravě dosáhl pro některé strávníky množství, které obtížněji snášejí – méně tolerují. Tento překročený individuální limit se u nich může nepříznivě projevit například tím, že je zejména pšeničné pečivo začne nadýmat,“ říká prezident Aliance výživových poradců Ing. Ivan Mach, CSc. s tím, že stále dochází k mýlkám.

Někteří jedinci, patřící do druhé skupiny strávníků, nesnášejí pšeničný lepek proto, že jsou na něj alergičtí, nebo vinou dědičných dispozic trpí celiakií. Mimochodem, celiaků v Česku přibývá. Podle gastroenterologické společnosti je jich dvakrát víc než před dvaceti lety. Ať už se však jedná o alergii nebo celiakii (autoimunitní onemocnění), je nutné nechat se vyšetřit u lékaře a potom se podrobit přísné bezlepkové dietě. Je však možné, že zrovna tohle se vás netýká.

Odmítat lepek v rámci prevence? Nesmysl!

„Pro některé lidi je lepek neškodný, velice dobře ho tolerují a snášejí. Je proto bez významu, aby jej ze stravy vylučovali. Ostatně, podobně je to s ořechy. Jsou sice potenciálním alergenem, ale ti, kterým nedělají žádné problémy, by je vyloučili z jídelníčku úplně zbytečně a přišli by tak o cenné vitaminy a minerální látky,“ popisuje třetí, bezproblémovou skupinu konzumentů výše uvedený odborník, podle kterého se u těch méně šťastných intolerance na lepek dá řešit několika způsoby.

Sladké i slané. A proč vlastně ne?

Stačí pšeničné pečivo omezit, nebo ho v jídelníčku zcela nahradit vyšší konzumací bezlepkových potravin, jako jsou pohanka, jáhly, sója, cizrna, dále brambory, rýže či kukuřice. Mezi další varianty, jak se vyhnout plynatosti, patří pečivo bezlepkové, které je dnes běžnou součástí standardní nabídky. Stačí se rozhlédnout v regálech obchodů. Řada Vitacelia od Penamu se může pochlubit chlebíkem CELIO či bezlepkovými koláči se třemi příchutěmi a závinem s makovou náplní. Co na tyto výrobky říkaly naše redaktorky? "Krájený Chlebík Vitacelia má tak akorát hrubé plátky, namazání máslem nebo pomazánkou nebyl problém, chlebík se nedrobí a díky lněným a slunečnicovým semínkům i příjemně chutná, je opravdu lahodný. Makový závin je kompaktní, lákavý pro oko, nedrobí se a náplní výrobce opravdu nešetří, " chválí chlebík a závin Katarína. Eva ochutnala koláčky: "Bezlepkové koláčky od Penamu mě i děti velmi mile překvapily. Myslela jsem, že nebudou vůbec nadýchané, že budou prostě hodně jiné než ty pravé z kynutého těsta. Omyl. Byly nadýchané, vynikající, nepoznala bych, že jsou bezlepkové. Makové náplně bylo dostatek, chuťově vynikající, nic tomu nechybělo. Chutnaly skoro jako od babičky." Nicol má manžela a dceru celiaky: "Makový závin byl pro nás nerozpoznatelný od klasického. Manžel se mě po prvním kousnutí zeptal: „Nepopletla jsi to, je to fakt bezlepkové?“. Makové a meruňkové koláčky byly chuťově moc dobré, jen se nám zdálo těsto trošku tužší, ale i tak vše zmizelo ze stolu během chvilinky. Chleba byl pro nás naprostá bomba. Krajíce krásně držely, nic se nedrolilo, byly tak akorát nakrájené."

17.10.2023

Velká dobrota i pro ty, kteří bojuji s lepkem. Plnohodnotný moučník se skvělou makovou náplní. Chutný, měkký, z kvalitních surovin. Klidně nabídnu i návštěvě, Ke kávě i čaji si ho užije celá rodina. Doporučuji.

11.10.2023

Babička má bezlepkovou dietu a tyto výrobky chutnají i mě i když dietu nemám

01.03.2023

Vynikající bezlepková varianta oblíbeného moučníku. Plnohodnotně nahradí běžné pečivo. Chutný, přiměřeně sladký, s dostatečným množstvím náplně.

16.02.2023

Dobrota i pro nás, kteří máme potíže s lepkem. Plnohodnotná varianta makového závinu s bohatou náplní a nadýchaným těstem. Skvěle chutná, příjemně voní, má dlouhou trvanlivost.

19.01.2023

Bezlepkové výrobky z řady Vitacelia od Penamu jsou chutově moc dobré

07.01.2023

Je to skvělá snídaně, úžasná chuť, doporucuji všem

20.11.2022

jelikož nemohu lepek je tohle pro mě skvělá volba.

15.11.2022

Zaprvé jsou bezlepkové a jsou super mají výbornou chuť

15.11.2022

Bezlepkové výrobky jsou skvělé mám je velmi ráda 10/10

08.11.2022

Super chuť a závin na svačinu na výlet, do práce.

žádný

08.11.2022

Super závin a je chuťově moc dobrý takže doporučuji

05.11.2022

Tyhle bezlepkové varianty od Penamu jsou nejlepší,

28.10.2022

Ideální pro někoho, kdo má alergii na lepek .

žádné.

19.10.2022

Tyhle bezlepkové varianty od Penamu jsou nejlepší už jsem něco ochutnala a super.👍

19.10.2022

Všechny bezlepkové výrobky od Penamu jsou skvělé. Všem doma moc chutnají a nejde poznat, že jsou bez lepku.

11.08.2022

Je super, že jsou výrobky od Penamu i bezlepkové. Absolutně bohatá náplň, pečivo je měkké a velmi chutné. Akorát výrobek je méně k dostání v obchodech, ale jinak skvělý ke kávě či k snídani

v obchodech méně k dostání

02.04.2022

Velice dobrý bezlepkový chleba

Viděla jsem ho málo kde :(

07.03.2022

Jakožto člověk s alergií na lepek se snažím objevovat nové možnosti stravování. A když jsem napřed na Slovenku objevila tyto výrobky, tak jsem samozřejmě ihned vyzkoušela. A nyní je řadím k TOP v bezlepkovém pečivu. Myslím, že není výrobek, který by mi od nich nechutnal. Rozhodně stálicí je CELIO chlebík, mazanec, makový závin a makové koláčky.

Hlavní zápor je rozhodně nízká dostupnost v obchodech v ČR. Např. ve Vyškově je nemáme v žádném obchodě a musím tedy do Brna nebo do Prostějova a to jen do Tesca. Alespoň, že jsou nyní již na Rohlíku.

27.02.2022

Zkoušeli jsme koláče i makový závin a musím říct, že za nás spokojenost. Výborná chuť.

20.12.2021

Dcera má bezlepkovou dietu a velmi ji chutnalo

Žádné

08.12.2021

Chuťovo su výborné, nie sú tvrdé hneď na druhý deň

Možno by som ešte popracovala na zvláčnený aby neboli také suché

07.10.2021

Jsou velmi dobré. Hlavně jsou také zdravé, moc skvěle chutnají.

06.10.2021

Skvělý a chutný výrobek od Penamu! Na snídani i na svacu.

17.02.2021

Bezlepkové pečivo jsem ochutnala poprvé, diagnoza s omezením lepku je u mne nová. Proto jsem moc ráda, že si mohu dopřát i dezert, měla jsem obavy, že je pro mne sladké pečivo vyřazeno. Tenhle makový závin je moc dobrý. Maková nápklň je jemná, není vůbec nahořklá, a hlavně je jí v závinu hodně, takže si pochutnávám. Dezert mi moc chutná.

nemá

07.02.2021

Je to produkt který může celiakum (pokud ho seženu v obchodě) pomoct zahnat chuť na sladké ke kávě. Chuťově jo ok.

Asi ta cena.

15.12.2020

Mnam , tohle sladké pecivo je výborné. Svaca i snídaně super

Nemám

15.12.2020

Měla jsem u kamarádky a moc dobré, nepoznali byste rozdíl od obyčejných 😉

vysoká cena

14.12.2020

Bezlepkové výrobky jsou chutné a jsem ráda, že se dá sehnat stále více výrobků pro bezlepkovou stravu. Náplně je dostatek a těsto není vysušené.

cena, ale to je běžné u bezlepkových výrobků

21.11.2020

Na to, že je závin bezlepkový, mi velmi chutná, a nemám po něm žádné problémy : ) makové náplně je pro mě dostatek : )

20.11.2020

Bohuzel jsem narazila na tuto radu v supermarketu jen jednou ale makovy zavin byl moc dobry.

Pouze dostupnost

16.11.2020

skvělá chuť i složení. Pečivo není moc sladké. Právě akorát.

nic

04.11.2020

Jsou výborné. Chuť je na bezlepkové pečivo super.

Více míst k prodeji.

15.10.2020

Bezlepkové výrobky z řady Vitacelia od Penamu domu kupujeme né z rozmaru, ale protože máme člena rodiny celiáka. Určitě doporučují všem tuto řadu, protože chuťově opravdu výborné a cenově dostupnější než bezlepkové pečivo jiných značek. Pečivo je nadýchané a k nerozeznání od bězného pečiva, které má mj. PENAM také nejlepší.

19.09.2020

Chutne Rychle

Málo příchutí na vyber Nelze najít ve všech řetězcích

30.08.2020

Vůbec bych nepoznala, že se jedná o bezlepkové výrobky. Chuťově byly vyvážené, chléb byl pěkně nadýchaný. Ze sladkého pečiva mi nejvíce chutnal makový závin.

Těsto u koláčků je trošku sušší.

19.08.2020

mě bezlepkové výrobky chutnají, nejsem po nich nafoukla, není po nich tezko

15.08.2020

Výrbky vypadají na první pohled opravdu krásně a chutně. Navíc i skvěle chutnají, ale i složení je prima, takže i pro ty, co milují zdravý styl. :)

nic

15.08.2020

- produkty jsou chutné - v porovnání se zahraničními bezlepkovými produkty o něco lépe finančně dostupné - synovi nejvíce chutnali borůvkové koláče a chléb (makový závin byl taky jedlý, ale tolik sympatií si nezískal)

- produkty jsou na trhu dostupné jen v několika málo obchodech (nejbližší máme 65 km)

03.08.2020

Výborné pečivo, skvělé že je bezlepkové, náplně je tak akorát

Trochu sušší

29.06.2020

Bezlepkové výrobky mě málo kdy nadchnou, a v tomto případě je to obdobný názor. Makový závin není chuťově špatný, ale pokud se mám rozhodnout mezi normálním a bezlepkovým, tak bych zakoupila normální :)

drive jsem pekla z bezlepkove mouky pro moji vnucku dnes kupuji ruzne pecivo od Peanu a jsem spokojena

žadne

24.06.2020

Velké množství náplně což je super. Chuťově moc dobré

24.06.2020

Velice mile mě překvapilo množství a chuť náplně v makovém závinu i v koláčkách. Ta byla skvělá. Oproti tomu mne malinko zklamalo právě těsto, které bylo na můj vkus sušší.. dohromady to ale šlo. 😊 Co týče chlebíčku, na nadýchanost mě vážně nadchla! Uvítala bych více slanější chuť, ale jinak nemám co vytknout. Zapečený v troubě byl vážně dokonalý.. 🤗

21.06.2020

Výborné pro lidi, kteří mají bezlepkovou dietu. Chutná skvěle.

20.06.2020

S manželem jsme ochutnali chleba, borůvkové koláčky a makový závin a vůbec bych nepoznala, že se jedná o bezlepkové výrobky. Chuťově bylo vše vyvážené, chleba celkem nadýchaný, jen se při mazání trošku trhal. Ze sladkého pečiva mi více chutnal makový závin, koláčky na mě byly sladké.

- Koláčky na mě byly trošku sladší, ale tak to se u sladkého pečiva očekává. - Závin byl trošku sušší a tužší, ale s kávou to ušlo - U všech ochutnaných výrobků mě zklamalo složení (éčka), glukózo - fruktózový sirup, ... Bohužel to je úskalí trvanlivého, baleného pečiva.

18.06.2020

Produkty z této nové řady od Penamu nám chutnají, jsou nadýchané a mají tak akorát náplně.

.

16.06.2020

Výborné jsou koláče, dost náplně a chutnají dobře.

Makový závin je tužší a chleba bohužel není moc slaný a konzistence taky nic moc. U chleba by to chtělo upgrade :)

10.06.2020

Manžel si kupuje do práce k snídani, když ji doma nestihne. A moc mu chutná.

09.06.2020

Polovina mé rodiny jsou Celiaci, proto jsem byla velmi mile potěšena, že můžeme otestovat novou bezlepkovou produktovou řadu Vitacelia od Penamu. Snažím se péct domácí bezlepkové chleby, koláče, ale ne vždy to skloubím s časem a ne vždy jsou chutné😊. Chleba se snažím kupovat kvalitní v prodejnách se zdravou výživou. Pokud zavítám do klasického supermarketu, tak výběr co se týče kvalitních bezlepkových chlebů nebo sladkého pečiva moc není. Proto jsem byla velmi mile překvapena, že Penam má již bezlepkový chleba, ale hlavně sladké bezlepkové pečivo – závin, koláčky, které moje rodina zbožňuje. S manželem a dcerou, kteří jsou Celiaci, jsme si velmi pochutnali na sladké snídani. Makový závin byl pro nás nerozpoznatelný od klasického. Manžel se mě po prvním kousnutí zeptal: „Nepopletla jsi to, je to fakt bezlepkové?“. Z toho jsme byli opravdu nadšení. Makové a meruňkové koláčky byly chuťově moc dobré, jen se nám zdálo těsto trošku tužší, ale i tak vše zmizelo ze stolu během chvilinky. Chleba byl pro nás naprostá bomba. Krajíce krásně držely, nic se nedrolilo, byly tak akorát nakrájené. Když peču domácí bezlepkový chleba, nikdy se mi nepodaří upéct takový chleba, který by byl vláčný, jemný a který by se nerozpadal a byl chuťově vyvážený. Tenhle od Penamu je přesně takový. Myslím, že bezlepkové výrobky od Penamu si už našli u nás místo, teď už jen skočit do obchodu.

09.06.2020

Dostali jsme k testování novinky pro „bezlepkáče“ Vitacelia od Penamu, za což jsem opravdu ráda, protože už dlouholetá zkušenost s běžným pečivem mne utvrdila, že vynechání lepku ve stravě prospívá nejen mému trávení ale i dobré náladě. 😊 Jelikož jsem mlsoun, mile mně překvapil široký výběr sladkých produktů a krásné, opravdu lákavé balení. Výrobky Vitacelia u nás testovala celá rodina u bohaté snídaně a všichni si pochvalovali. Krájený Chlebík Vitacelia má tak akorát hrubé plátky, takže namazání máslem nebo pomazánkou nebyl problém, chlebík se nedrobí a díky lněným a slunečnicovým semínkám i příjemně chutná. Tady je trošku poznat, že chléb je bezlepkový, ale na rozdíl od jiných bezlepkových výrobků „nevábných“ struktur a chutí je opravdu lahodný, nejlepší co jsme měli! Určitě někdy vyzkoušíme i zapečený se sýrem a šunkou, jak doporučuje výrobce. Největší úspěch ale u nás měl makový závin a koláčky s meruňkovou a borůvkovou náplní. Tady nikto nepoznal, že by mohlo jít o bezlepkový výrobek, tak báječně jsou koláčky vychucené! Makový závin je kompaktní, lákavý pro oko, nedrobí se a náplní výrobce opravdu nešetří 😊 Meruňkové a borůvkové koláče jsou nadýchané, opravdu jako tradiční kynuté pečivo, nejsou suché, náplň je příjemně sladká a jsou balené po dvou, což je ideální i na cesty nebo na svačinu. Mám radost, že díky produktům Vitacelia se škála výrobků určená pro lidi s citlivým trávením rozšířila o kvalitní sladké i slané pečivo, které můžu kupovat pravidelně!

09.06.2020

Měla jsem možnost s dětmi otestovat makové bezlepkové koláčky z řady Vita Celia od Penamu. Nevěděla jsem, že i PENAM vyrábí bezlepkové pečivo. Nejsme nikdo celiaci, ale bezlepkové pečivo i přesto vyhledávám. Děti, já i manžel milujeme koláče, vánočky, české buchty, prostě výrobky z kynutého těsta. Všechny takovéto výrobky ale dost nafukují a nejsou moc dobrým společníkem při hubnutí a dodržování zdravého životního stylu. Některé bezlepkové výrobky jsou občas nemastné neslané, jako zdravé, ale kolikrát je to jen opravdu náhražka něčeho a bez chuti. Najít bezlepkové pečivo, které bude hodně podobné tomu klasickému kynutému pečivu mi přijde někdy nadlidský výkon. Bezlepkové koláčky od Penamu mě i děti velmi mile překvapily. Myslela jsem, že nebudou vůbec nadýchané, že budou prostě hodně jiné než ty pravé z kynutého těsta😊 Omyl. Byly nadýchané, vynikající, nepoznala bych, že jsou bezlepkové. Makové náplně bylo dostatek, chuťově vynikající, nic tomu nechybělo. Chutnaly skoro jako od babičky. Za mě i za děti by mohly být klidně větší😊Pokud na ně v obchodech narazíme, rádi koupíme na snídani nebo svačinku.

09.06.2020

Za mě je toto naprostá špička! Byla jsem překvapená, jak chutné koláčky jsou. Vůbec bych neřekla, že jsou bezlepkové, byly krásně nadýchané s vynikající náplní. Pokud nepeču domácí bezlepkový chleba, tak vždy sáhnu po chlebíku Celio, nikdy mě nezklame. Penamu se tato řada opravdu povedla.

06.06.2020

Tento závin jsem u nás ještě neviděla.A protože moje dcera lepek nesmí určitě se po tomto závinu porozhlédnu

05.06.2020

Skvělé je že při mlsání se myslí i na bezlepkové varianty .Vzhledově a chuťově nevidím žádný problém .

Cena malinko vyšší

05.06.2020

Bezlepkové výrobky z řady Vitacelia od Penamu mi chutnají.

05.06.2020

Narazila jsem zatim jen jednou a musim rict ze merunkove kolace jsou skvele, vlacne. Miluju chut merunek takze pro me super.

Skoda ze neni vice naplne

02.06.2020

Výborný výrobek pro celiaky. Je velmi chutný. Tady Penam zabodoval.

02.06.2020

Zivot bez lepku neni zadna sranda. Rada sem tam produkt koupim na zkousku i kdyz nemam intoleranci. Vzdy me jejich chut prekvapi. A to prijemne😊

Bohuzel jsou hure dostupne, toto bych rada ochutnala, ale zatim jsem nikde nenarazila.

01.06.2020

Skvělá chuť, hodně připomíná lepkové. Dostatek náplně.

01.06.2020

protože v naši rodině mam vnučku ktera nesmi lepek začala jsem shanět ruzne potraviny je jich ale docela malo tak peceme chleba housky z bezlepkove nebo kukuřične mouky a dortiky bez mouky.

stale je na trhu pečiva málo a je dost drahe

01.06.2020

Lepek můžu. Ale toto pečivo se mi tolik líbí, že láká ochutnat a poznat rozdíl.

Určitě nemá.

01.06.2020

Krasne nadychane pecivo, ktere je kupodivu vzhledove i chutove stejne jako klasika. Miluju mak proto zavin i kolac jsou jasna volba!👍🏼

Skoda ze neni k dostani ve vsech vetsich prodejnich retezcich.

01.06.2020

Bezlepkove pecivo sem tam zarazuji do sveho jidelnicku, protoze si myslim, ze pokud se sem tam jako nealergik setkam s bezlepkem - telu to jen prospeje. Makovy zavin je proste klasika, ktera v bezlepkovem provedeni chutna naprosto bezkonkurencne🥮U penamu me tesi, ze mysli nejen na slane pecivo ale i na sladke.

Mirne vyssi cena.

01.06.2020

Bezlepkové pečivo kupujeme již delší dobu.S manželem máme problémy se zažíváním,proto toto pečivo kupujem.Je zdravé,a zároveň je lépe stravitelné,což nám pomohlo na potíže co jsme měli.Chutná dokonce i vnučce.

Žádné

01.06.2020

Bezlepkové pečivo kupuji, i když nejsem celiak. Je sice dražší, ale člověku po něm není tak těžko a na chuti to není znát.

Žádné

01.06.2020

Bezlepkove pecivo jim u dcery, jelikoz jedna z mych vnucek nestravi lepek. Je skvele ze je moznost peciva, ktere chutna prakticky stejne jako to s lepkem. Predevsim sladke pecivo se hure shani. Ale kolace s boruvkami vidim na velky uspech😉👍🏼

Další hodnocení


Zdarma produkt k testování!

Ohodnoťte tento produkt

Reklama

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Jelikož Váš email je již na platformě Tryin.cz zaregistrován, prosíme, propojte si účty na základě informačního emailu, který Vám odešleme na Vámi zaregistrovaný email. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Propojit s TryIn.cz

Právě Vám odesíláme email, ve kterém naleznete odkaz k propojení Vašich testovacích účtů.

Email dorazil do Vaší emailové schránky. Prosím zkontrolujte ji a postupujte dle instrukcí.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Pouze potvrďte, prosím, vytvoření Vaší registrace v platformě Tryin. Vaše osobní informace uvedené v profilu Vám budou přeneseny do nové platformy. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Vaše registrace do platformy TryIn se právě vytváří. Za okamžik budete přesměrován/a do svého nového účtu.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Chyba

Pro propojení účtu nemáte vyplněny všechny potřebné údaje, doplňte je prosím v administraci profilu a proveďte propojení znovu.



Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat