O čem nejčastěji lžeme?

07.04.2011 | Vztahy

Můžeme se snažit být sebepravdomluvnější, ale občas přijde situace, kdy si skutečnost trochu upravíme. O čem jako ženy nejčastěji lžeme?

Ruku na srdce – když se vás někdo zeptá na věk nebo váhu, jste vždycky upřímná? Nebo si skutečnost malinko přikrášlíte? Bety vám přináší přehled situací, ve kterých si nejčastěji vymýšlíme.

1.    Váha

Tohle asi nikoho nepřekvapí – společnost nám neustále vnucuje pokřivený ideál krásy ztělesňovaný téměř vychrtlými modelkami z obálek časopisů, takže když přijde řeč na to, kolik kilogramů ukazuje ručička na váze, když si na ni stoupneme, máme tendenci si nějaké to kilo ubrat.

2.    Sport

Přijde-li řeč na sport, respektive jak často se nějaké pohybové aktivitě věnujeme, řada z nás si skutečnost malinko upraví. Přece víme, jak je sportování zdravé, takže popisujeme, jak chodíme běhat (ačkoli jsme to zkusily dvakrát v životě a byla to nuda), navštěvujeme posilovnu (minulý měsíc nás vytáhla kamarádka a zas takové terno to nebylo) nebo jak s partnerem jezdíme na kole (no ano, koupil nám ho v domnění, že spolu budeme jezdit na výlety, ale zkusily jsme to jednou a pro zachování duševní rovnováhy obou stran toho zase nechaly).

3.    Věk

Zatímco do třicítky nám nedělalo problémy sdělovat každému, kolikáté narozeniny to vlastně slavíme, jak se ale přehoupneme za „magickou hranici“ trojky a nuly, nějak se už věkem nechlubíme. A často si nějaký ten rok i ubereme.

4.    Velikost oblečení

Podobně jako naše hmotnost, i velikost oblečení, zvláště začíná-li písmenem X, se nám přiznává nesnadno. Přitom je to údaj jako každý jiný. Jenže trend superštíhlých žen nás nutí podvědomě lhát.

5.    Počet sexuálních partnerů

Zatímco muži mají v tomto bodě tendenci zveličovat, my ženy naopak skutečný počet milenců snižujeme. Nejspíše to souvisí s tradiční představou, že žena má být cudná a toužit po sexu jen s jedním mužem…

6.    Sexuální život

Je až s podivem, jak málo jsme v oblasti sexu k partnerovi upřímné. Předstíráme orgasmus, nesdílíme s ním své představy, neupozorníme jej, že se nám něco v posteli nelíbí… Podvědomě tak chráníme partnerovy city, ale ne vždy je to pro dobro věci…

7.    Dovednosti našich dětí

Všimněte si, kolik matek soupeří se svými kolegyněmi v tom, co všechno jejich dítě svede – skoro to vypadá, že má každá doma malého génia, který začal chodit, když mu bylo půl roku, ve dvou letech citoval Shakespeara a od pěti let je jeho nejoblíbenější četbou Diderotova Encyklopedie…


Má cenu o něj bojovat?
Prozradím vám, zda zůstat, nebo jít dál! Astroložka Anna

8.    Finanční situace

Zažitá představa, že výše platu je odrazem našeho úspěchu, nás „nutí“ přikrášlovat si výši našeho příjmu.

9.    Mateřství

Je těžké veřejně přiznat, že nás mateřství unavuje, plně neuspokojuje nebo že jako matky nejsme beze zbytku jen šťastné. Takže se navenek tváříme, jak je plození a výchova dětí se všemi aspekty tím, po čem v životě toužíme, i když to tak nemusíme cítit.

10.    Utrácení

Nákup nových věcí může být nejen zdrojem radosti, ale i výčitek svědomí. A tak občas snížíme částku, již jsme za nové šaty utratily, o nějakou tu stovku.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat