Kdy se poprvé cítíme staré?

18.04.2011 | Vztahy

Vnímání stáří je značně individuální pocit, který se dostavuje u každého člověka v trochu jiném věku. Proto se říká, že člověk je tak starý, jak se cítí. Přesto existují podle britského průzkumu určité trendy, jimi se ale muži a ženy od sebe liší.

Pro dámy je typické, že první pocit stáří se dostaví s prvním šedivým vlasem, zatímco u pánů se pocit příliš vysokého věku dostavuje s prvním selháním v posteli. Ženy se tak cítí staré v průměru už v 29 letech, muži až v 58.

Právě první šedina byla zmiňována jako známka stáří v největším počtu případů, druhým nejčastěji uváděným symbolem stáří pro ženy byla v průzkumu povislá kůže. Ženy také vnímají za projev stáří povolení prsou a jiných částí svého kdysi pevného těla. Jen tři procenta žen se považují za staré, když si uvědomí, že se chovají jako jejich vlastní matky.

Dvě třetiny mužů vnímají za projev stáří, když selžou v posteli nebo jejich výkonnost při sexu značně poklesne. Dalších asi 22 procent si myslí, že projevem stáří je, když je začne v baru či hospodě štvát příliš hlasitá hudba.
TIP Bety: Nevíte si rady s líčením nebo s účesem, který by se k vám hodil? Zeptejte se ZDARMA v naší on-line poradně kadeřnice a stylistky Mishy

„V naší společnosti je atraktivita žen velmi důležitá. Muži nemusejí vypadat tak dobře, ale z jistých důvodů musejí být ženy reprezentativní. Časopisy jsou přitom plné jen mládí a zobrazují jen mladé krásné ženy. Ženy pak sebe vnímají jako staré, když už nevypadají jako dívky z obrázků, když nejsou dost trendy či módní,“ míní psycholog Cary Cooper z Lancaster University.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

5 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:54
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat