Co zvyšuje dominanci mužů?

04.09.2015 | Vztahy

Vysocí a maskulinní muži mezi třiceti a čtyřiceti roky jsou všemi věkovými skupinami považováni za nejdominantnější jedince. Souvisí to asi s evolucí, kdy jsou muži na vrcholu svých duševních a fyzických sil, zároveň ještě plodní a dost vitální.

Přitom každá z těchto vlastností – výška, vizáž věku kolem pětatřiceti a maskulinita obličeje – zvyšují dominanci mužů.

Vyplývá to z experimentálního výzkumu Carloty Batresové z University of St Andrews. Ta skupině osob předkládala různé obrázky mužů. A pokusní jedinci měli odhadovat, jak dominantní muž na obrázku je.

Silně nadprůměrná výška, věk kolem pětatřiceti a maskulinní obličej byly nejčastěji spojovány s dominancí a vůdcovstvím. A kombinace těchto vlastností pak představovala muže nejdominantnějšího.

Dominantní lidé byli také upřednostňováni jako vůdcové v době, kdy docházelo ke konfliktům uvnitř skupiny, také byli nejúspěšnějšími šéfy v byznys oborech,“ tvrdí Batresová.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat