Muži vs. ženy: Kdo po rozchodu trpí více?!

11.08.2015 | Vztahy

Hromada posmrkaných kapesníčků, moře slz a kýbl spořádané zmrzliny. Tak často filmaři zobrazují truchlení ženy po rozvodu. A fakt je, že emociálně ženy trpí více než muži a rozchod prožívají intenzivněji. Jenže to jim pomůže dříve se vzchopit a pohnout dál. Tvrdí to vědci z New Yorku.

Ženy jsou po rozchodu mnohem častěji než muži naštvané, úzkostné a depresivní. Také více přibývají na váze. Ale jsou zároveň méně sebedestruktivní a nebojí se hledat útěchu a oporu ve svém okolí. Muži se naopak snaží tvářit, že se nic neděje a řešit si to po svém a sami. Mnohdy se utěšují tím, že jsou zase svobodní.

„Ženy dokážou překonat své problémy tím, že se spoléhají na podporu svých blízkých. Ačkoli muži se můžou smířit se situací, nedokážou vyjádřit konečný sentiment ‚je to za mnou‘ tak jasně jako ženy. Muži jsou sebedestruktivní. To může trvat měsíce i roky. Dokud se nepohnou dál, většinou tím, že začnou nový vztah,“ tvrdí profesor Craig Morris z Binghamtonovy univerzity v New Yorku.

Jeho studie se opírá o sledování více než pěti tisíc osob z šestadevadesáti zemí světa.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat