Pravidla spokojeného manželství, která se vyplatí znát

24.08.2017 | Vztahy

Jak to, že některé páry jsou spolu po celý život a některé to pár letech vzdají? Existuje vlastně nějaký recept na šťastné manželství?

Existuje. Je ale nutné držet se následujících 5 pravidel.

Komunikace je základ

Partneři spolu musejí především mluvit. O tom, co je trápí, co jim naopak dělá radost, o každodenních starostech s dětmi, prací, rodiči… Manželství není místem, kde se má mlčet. Právě naopak!

Je nutné se dokonale poznat

Neexistuje univerzální délka vztahu, který má předcházet manželství. Záleží na tom, za jak dlouho se stihnete skutečně poznat a zjistit, že jste pro sebe stvoření. Jen tak se po svatbě vyhnete nejrůznějším rozčarováním a nepříjemným překvapením.

Manželství je závazek, ne dobrovolný klub

Oba partneři by si měli uvědomit, že institut manželství není nějakým rozmarem, který lze kdykoli „odpískat“. Jistě, rozvody jsou realitou, ale nejsou řešením první krize.

Pamatujte, že jste tým

Už „nekopete“ každý za sebe, musíte se naučit spolupracovat na všech frontách. Ano, přijdou spory a hádky, ale i ty musíte vyřešit. Spolu!

Nepodceňujte souznění

Okřídlené rčení, že protiklady se přitahují, v manželství zas až tak nefunguje. Nejde v něm totiž jen o tu přitažlivost, ale především o společný život. A ten se buduje těžce, když s partnerem nesdílíte společný pohled na svět. Nikdo neříká, že manželé mají být stejní, ale v těch důležitých věcech by se shodovat měli.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat