Proč je někdy textovka lepší než telefonát

12.05.2011 | Vztahy

Někteří lidé prostě nesnášejí psaní SMS zpráv. Přijdou jim moc formální a zdlouhavé na domluvu, nebaví je ťukat do tlačítek… Ale textovky mají i své výhody!

Výhodu esemesek oceníme, domlouváme-li si například první schůzku nebo romantický večer ve dvou. Proč?

Čas na přemýšlení

Při psaní textovky si můžete promyslet, co přesně napíšete – při telefonním hovoru se totiž dost často stává, že plácneme něco hloupého, což je u osoby, která se nám líbí, nežádoucí komplikace. V SMS zprávě se takovému okamžiku vyhneme.

Nepříjemný hovor

Chcete objekt svého zájmu pozvat na večeři. Není nic lehčího než vzít telefon a říct… co vlastně? „Ehm, víš co, celkem se mi líbíš, tak jsem si myslela, jestli bychom jako nemohli jít někam večer ven.“ Do toho se třikrát zakoktáte, protože přece mluvíte s NÍM… Telefonáty mohou být hodně nepříjemné. To textovky nejsou.

Ukaž mi, jak píšeš, a já ti řeknu…

SMS zprávou toho o sobě hodně řeknete. A odpověď vám prozradí i dost o vašem protějšku. Nasekal během 160 znaků 8 pravopisných chyb a evidentně si to, co napsal, po sobě ani nepřečetl? Píše za každým slovem smajlíka? Pokusil se o vtip? Napsal oslovení a rozloučení? I to mnohé vypovídá.


Zažili jste v lásce zklamání, ale nechcete to ještě vzdát?
Pomohu vám začít znovu! Kartářka Elena

Skvělá předehra

Flirtování pomocí textovek může předznamenat velmi příjemný večer.

Soukromí a technika

Mobilní telefony jsou výborná věc, ale jste si jisti, že váš hovor, během něhož se snažíte domluvit si schůzku, musí slyšet i všichni v autobuse, kanceláři, na ulici… Navíc se občas stane, že vypadává signál nebo v telefonu chrastí vítr. Není nic romantického na telefonátu přerušovaném výkřiky jako „cože, neslyším tě, vypadáváš mi, řekni to ještě jednou“. To se vám s esemeskou nestane.

Odpadá stydlivost

Někdy je snazší choulostivější věci napsat než je naplno říct. V textovkách nejsme tak stydliví. A to se někdy může vyplatit.

Navždy

Pokud ji nesmažete, vydrží vám SMS zpráva v podstatě napořád. A vy si ji můžete číst každý den, nebo ji třeba přečíst svému partnerovi při desátém výročí.
TIP Bety: Máte partnera i milence? Nevíte, co dál? Máte se rozvést, nebo zůstat? Pomůžeme se v této těžké situaci zorientovat a najít ztracenou sebedůvěru speciál Podvedená.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:42
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:14
143 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat