Nevěra nemusí znamenat konec vztahu

21.04.2017 | Vztahy

I když žijeme ve spokojeném a šťastném partnerství, ve většině z nás se skrývá zrnko obav, že se jednoho krásného dne dozvíme o nevěře našeho partnera či partnerky. Mohou za to i statistiky, které ukazují, že podvádění je poměrně běžným jevem. I přesto se ale v této oblasti objevuje řada mýtů, jimž stále ještě věříme. Schválně, zda se v následujících řádcích také poznáte!

Nevěra znamená konec vztahu

Jistě, ve většině případů dojde kvůli nevěře jednoho z partnerů k výraznému narušení vztahu, ale to ještě nemusí znamenat definitivní konec. Pokud jsou oba připraveni vztah zachránit a věnují tomuto úsilí dostatek času i sil, pak existuje vysoká pravděpodobnost, že nejsou na konci své společné cesty životem. Chce to pořádnou dávku trpělivosti (důvěra se nedá obnovit přes noc) a nezřídka i profesionální pomoc, ale již ona vůle pokračovat ve vztahu je dobrým znamením. Mimochodem, někteří partnerští poradci či psychologové tvrdí, že když vztah přežije nevěru, bude ještě silnější.

Nevěra je nevěra, nejsou v ní rozdíly

Ale jsou. Jedna věc je, když jeden z partnerů „ujede“ a vyspí se s kolegyní/kolegou na vánočním večírku (je to sice klišé, ale stává se to často), jiná pak, pokud udržuje dlouhodobý, láskyplný vztah s jinou osobou. Nevěra kvůli sexu (bez větších emocí) většinou nemívá tak devastující vliv na vztah jako ta, která zahrnuje citové pouto a nezřídka značí řadu problémů v „původním“ vztahu.

Není to nevěra, pokud v ní není sex

Spousta lidí si pod slovem nevěra představuje sexuální vztah, ovšem pravdou je, že v řadě případů k sexu vůbec nedojde – a přesto se jedná o nevěru. Emocionální nevěra (kdy jste zamilovaní do jiné osoby, vyměňujete si zamilované SMS zprávy, chcete spolu trávit čas apod.) je také podvádění. Pokud se utěšujete tím, že partnerovi/partnerce neubližujete, protože s nikým jiným nespíte, možná se na situaci nedíváte právě realisticky. Vztahy přece nejsou jen o sexu, ale především o emocionálním poutu. A pokud ho sdílíte s třetí osobou, nejste právě nejvěrnějšími lidmi na světě…

Nevěra je znakem problémů ve vztahu

Možná takto spousta lidí svou nevěru omlouvá, ale nemají tak docela pravdu. Každé druhé partnerství má přece nějaké problémy! Ale to ještě není důvod k podvádění. Problémy jsou od toho, aby se řešily. Tím, že začnete hledat jiný vztah, je rozhodně nevyřešíte. A tak za nevěrou stojí nejspíš i něco jiného.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat