Věci, které by měl partner od vás slyšet každý den

09.10.2023 | Vztahy

Přemýšleli jste někdy o tom, co více můžete udělat pro lásku a vášeň? Kupovat partnerovi dárky? Chystat mu snídani každé ráno? Je nutné věnovat pozornost svým ústům!

Způsob, jakým mluvíte se svým partnerem, vás buď sblíží, nebo vytvoří vzdálenost a nesoulad ve vašem vztahu. Vztahoví koučové Casey a Meygan Caston z Kalifornie dokonce říkají, že v rámci vztahů a manželství často podceňujeme moc, kterou slova mají. Je totiž úžasné, co může udělat jednoduchý kompliment, který osvobodí náladu a podpoří lásku. Čím byste tu svoji měli přikrmovat? Tohle partnerovi říkejte každý den!

„Miluji tě“

Není překvapením, že mnozí odborníci radí svým klientům, aby doma co nejčastěji říkali „miluji tě“. Chcete-li udržet jiskru a romantiku naživu, musíte se navzájem něžně respektovat – každý den. Pokud máte zájem, aby se váš protějšek cítil obzvlášť milovaný, jděte nad rámec slova „miluji tě“. V podstatě si zahrajte takovou malou hru.

Začnete mluvit a po dobu 60 sekund projevte vůči partnerovi uznání a lásku. Až skončíte, je na řadě protějšek. Ať vyjmenuje všechno, co na vás miluje. Ten, kdo bude chtít být důsledný, přidá i důvod. „Miluji tě, protože mi poskytuješ ten nejútulnější a nejbezpečnější domov, který si jen můžu přát.“

Jakmile takto projevíte i „pozadí“, ukáže, že jste hodně přemýšleli o tom, proč je pro vás partner tak moc důležitý. Jenom pozor!

Neříkejte svému partnerovi stejné důvody každý den – akorát ho namíchnete. Jednou by to mělo být něco, pro vás ten daný den udělal, podruhé třeba vzpomínka na staré dobré časy. Pestrý pelmel je v tomto případě důležitý.

„Děkuji“

Oba jste pravděpodobně převzali za dobu vašeho vztahu nějaké ty úkoly. Vy umyjete nádobí, zatímco partner čte dětem pohádku. On zase vynese koš, když se koupete. Automatika? No jasně. Je příliš snadné brát svůj protějšek za samozřejmost. Proto je tak zásadní říkat „děkuji“  – denně.

Partnerští poradci zároveň doporučují děkovat v kombinaci se specifickým chováním a vaší emocionální reakcí. Například: „Je tak hezké, že jsi stihnul opravit tu poličku ještě před večeří. Mám velkou radost.“

„Jsi úžasný“

Zatímco sebevědomí pochází zevnitř, nikomu neublíží, když slyší slova, díky kterým se stává lepším či nejlepším. Pochvala dodává pocit, že druhému věnujete pozornost a vážíte si toho, co dělá.

Můžete se cítit hrdě, že se váš partner skvěle prezentuje v práci, nebo že jej kamarádi vychvalují za jeho dovednosti ohledně aut. Jenže to mu vaše slova ocenění nevynahradí. Platí to, co mu řekněte vy jakožto milující partnerka. Uvidíte, jak kouzelná formule „jsi úžasný“ nebo „jsi sexy“ vašemu vztahu prospěje!

Zdroj: www.marriage365.com/blog/what-to-say-instead-of-you-always-or-you-never/, názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat