Jak na úspěšnou první schůzku

03.02.2012 | Vztahy

Jak jednoduché by bylo, kdyby existoval zaručený manuál na chování během první schůzky! Bohužel, nic takového vám nikdo nenabídne, a tak vám alespoň přinášíme pár tipů, jak udělat ten nejlepší dojem (nebo jak neudělat ten nejhorší).

Na druhou stranu, kdyby se všichni chovali na prvním rande podle předem stanovených pravidel, byl by možná svět o něco jednodušší, ale také nudnější. K první schůzce patří i lehká nervozita z očekávání a malá zaškobrtnutí, o nichž jednou můžete vyprávět vnoučatům.

Nicméně několik užitečných rad se může hodit vždycky. První dojem zpravidla můžete učinit jen jednou…

1.    Hlavně klid

Je to jen první rande, takže není třeba propadat záchvatům nervozity, nebo dokonce paniky. Není nutné hned v duchu rozebírat, jakým směrem se váš potenciální vztah může ubírat. Nepromýšlejte neustále dokola, jak vás asi bude váš protějšek hodnotit, uvědomte si, že on je vlastně ve stejné pozici jako vy. Snažte se být co nejvíc přirození, nehrajte si nervózně s vlasy nebo s oblečením.

2.    Buďte trochu záhadní

To je samozřejmě myšleno v přeneseném smyslu slova, ale pravdou je, že byste neměli člověku na opačném konci stolu hned na první schůzce dovyprávět celý svůj život a zasvětit jej do každého dramatu, které jste zažili, a to i přesto, že máte pocit, že svůj protějšek znáte snad odjakživa. Mějte na paměti, že proti vám sedí vlastně zatím skoro cizí člověk. Pokud si padnete do oka, budete mít ještě spoustu možností na takovou konverzaci.

3.    Nikdy neříkej nikdy

„Nemohla bych chodit s mužem, který není vyšší než já.“ „Nevydržel bych se ženou, která vydělává víc.“ „Nikdy bych si nic nezačala se Štírem nebo Kozorohem.“ S takovým přístupem hrozí, že se připravíte o příležitost poznat skvělého člověka, možná i životního partnera. Dejte mu alespoň šanci oním prvním rande, i když zrovna neměří metr osmdesát, nemá postavu modelky nebo maturitu. Takové příležitosti by se odmítat neměly!

4.    Naslouchejte

Dejte vašemu protějšku šanci říci vám něco o sobě. Není dobré, když si člověk odnese z první schůzky pocit, že ačkoli on už slyšel snad každý detail ze života toho druhého, on sám se vlastně nedostal ke slovu.

5.    Pozor na alkohol

Pravdou je, že alkohol dokáže odbourat nervozitu a zbytečné zábrany, ale i tady platí – méně je více. Na nikoho neudělá dobrý dojem opilecké blábolení, navíc byste mohli vyslat signál, že si ve stresových situacích a při nervozitě pomáháte alkoholem… A to není nic přitažlivého.

6.    Soustřeďte se na přítomnost

Tedy minimálně ve svém milostném a partnerském životě. Vypočítávat, kolik milenců a milenek jste kdy měli, není nic, co by váš protějšek potřeboval a hlavně chtěl slyšet.

7.    Zapomeňte na mobily

Vyřizování telefonů během romantické večeře v restauraci či u sklenky vína není zrovna žádoucí. Svědčí to o tom, že druhému nestojíte vlastně ani za to, aby si na schůzku s vámi (zvláště tu první) vyhradil čas.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Nevíte, jak získat toho pravého? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:20
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat