Nejatraktivnější jsou pro muže mámy dvou dětí

04.01.2018 | Vztahy

Ženy toužící po Klapzubově jedenáctce i ty, které dítě nezplodí vůbec, by měly svůj postoj přehodnotit, pokud chtějí být i ve středním věku atraktivní. Mateřství – do určité míry – totiž ženské kráse zřejmě prosívá. A ideální je, když žena prodělá zrovna dvě. Vyplývá to z nového polského výzkumu.

Psychologové z Jagellonské univerzity v Krakově požádali pět set osob, aby hodnotily atraktivitu žen středního věku. Když pak hodnocení autoři vztáhli k počtu potomků, vyšlo najevo, že nejvyšší počet bodů dostávají ženy se dvěma potomky. Po nich byly ženy s jedním a žádným potomkem. Naopak nejméně přitažlivé byly ženy se třemi a více dětmi.

Podle odborníků sice těhotenství a jeho hormonální změny ženě prospívají, ale pokud má více než dvě děti, pak už stres související s výchovou a péčí o děti převáží blahodárné účinky.

„Prokázali jsme, že ženy po menopauze, které mají dvě děti, jsou atraktivnější, vypadají mladší a jsou zdravější. A vnímají to tak muži i ženy,“ tvrdí autoři z Jagellonské univerzity.

Pohled do očí

Přitažlivost se mezi lidmi řídí řadou různých faktorů. A tak není divu, že ji podrobují zkoumání vědci z celého světa. Ti z Glasgowské univerzity nedávno přišli se zajímavou teorií. Vzhledem k tomu, že se dítě první měsíce a roky života nejvíce dívá do očí rodičům, vyhledává v dospělosti sexuální partnery, kteří mají oči jako rodič toho pohlaví, které ho sexuálně přitahuje.

Heterosexuální ženy a homosexuální muži si tedy vybírají partnery s očima otce, zatímco homosexuální ženy a heterosexuální muži si zase vybírají partnerky s očima matek. Podle skotských autorů mají lidé partnery s barvou očí rodičů dvakrát častěji.

„Lidští partneři mají tendenci mít podobné fyzické znaky, ale mechanismy způsobující tuto homogamii jsou kontroverzní. Jedním z možných vysvětlení je přímé párování s vlastními charakteristikami. Studie také dokazují podobnost mezi rodičem a partnerem a podporují pozitivní sexuální imprinting, při němž si člověk vybírá partnery se stejnými vlastnostmi, jako měli rodiče,“ tvrdí Lisa DeBruine z Glasgowské univerzity.

Vědci z Northumbria University také zjistili, že lidé si vybírají partnery rovněž podle svých sourozenců. Heterosexuální ženy a homosexuální muži podle bratrů a homosexuální ženy a heterosexuální muži podle sester.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat