Jak přimět muže, aby s vámi mluvil o svých problémech

24.02.2018 | Vztahy

Když dojde na city nebo hovory o vlastních pochybnostech či selháních, nepatří muži mezi nejsdílnější stvoření. Jako by se báli, že nás ženy zklamou, pokud připustí, že nejsou tak silní a dokonalí, jak si přejí, abychom je viděly. Jak tedy partnera „přinutit“ k vážným rozhovorům?

Cítíte, že se s vaším mužem něco děje, ale na otázku, zda je vše v pořádku, vytrvale odpovídá, že ano? Pak to chce změnit strategii a „rozmluvit“ ho.

Pozor na řeč těla

Pokud k partnerovi nakráčíte s rukama v bok či založenýma na prsou a s požadavkem, aby „vybalil, co se děje“, nejspíš moc nepochodíte. Útočná řeč těla odradí i bez dalších přešlapů. Proto se snažte působit uvolněně, bez přehnaných gest.

Správné otázky

Chcete se dozvědět, co se děje? Pak nemůžete klást otázky, na které se dá odpovědět jedním slovem. To vám totiž mnoho nenapoví. Možná už máte nějaké podezření, a tak se na něj zaměřte a všechny dotazy si předem rozmyslete. Můžete také začít nenápadně povídáním o sobě nebo někom jiném, kdo má podobný problém, a pak stočit konverzaci na partnera.

Dialog je dialog

Pokud cítíte úspěch, nechejte muži prostor, aby mluvil. Občas máme tendenci mluvit víc, než situace vyžaduje. Neodbíhejte od tématu, nemluvte o sobě. To by mohlo muže odradit. To samé platí pro rozhovor typu výslech. Nesmíte se proměnit ve vyšetřovatelku!

Cenné naslouchání

Navzdory výše napsanému byste však neměla mlčet jako ryba! Naopak, dejte muži najevo, že nejen slyšíte, co vám říká, ale že mu i skutečně nasloucháte. Vaše poznámky k tomu, co partner říká, mu ukáží, že tu jste pro něj, že jste připravena mu pomoci.

Nenápadné rozptýlení

Že pořád nemůžete přijít na tu správnou chvíli, kdy si s partnerem promluvit? Zkuste využít situace, kdy bude váš muž zaměstnán něčím jiným, něčím, co ho baví a hlavně co děláte společně. Společná chvíle, která je však uvolněná, dokáže mnohem lépe rozvázat jazyk!

Hlavně pozitivně

Samozřejmě jsou zprávy, při kterých se vám bude jen těžko držet úsměv na tváři, ale snažte se na mužovo sdělení reagovat co nejvíce pozitivně. Ujistěte ho, že má vaši podporu, že jste tým a spolu situaci vyřešíte. Nezapomeňte ani na „ujišťující“ a uklidňující doteky a další gesta.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat