Žárlíte? Neřiďte!

16.12.2011 | Vztahy

Vzít si v záchvatu žárlivosti auto a jet se ven „provětrat“, je asi to nejhorší, co vás může napadnout. Ženy totiž při žárlivosti jakoby přestávají vidět. A slepá řidička na silnici znamená pohromu.

Pokud žena zažívá intenzivní pocit žárlivosti, není schopna pořádně vnímat objekty před sebou, a pokud něco hledá, není schopna věc najít, ačkoli se třeba dívá přímo na ni.

Slepé žárlivostí

Skutečnost, že naše emoce (tedy i spojené se vztahy) ovlivňují naše fyzické i psychické zdraví, je známá již dlouho. Ovšem jak se zdá – a potvrdil to i nedávno provedený výzkum – u žen sociální emoce dokážou významně ovlivnit i schopnost vnímání.

Jak se totiž ukázalo během experimentu dvou amerických psychologů, je-li u žen vyvolána silná žárlivost (při testu musely poslouchat, jak jejich partneři chválí krásu cizích žen), nejsou schopny určit a najít daný cíl na obrázku, který jim autoři výzkumu předložili. Účastnice experimentu se nedokázaly soustředit, zcela u nich selhávaly vizuální schopnosti.

Z výše uvedeného je jasné, že pokud jste se právě pohádala se svým partnerem, který se na ulici ohlédl za dlouhonohou slečnou, raději byste se měla jít provětrat bez motorového vozidla.

Mimochodem, nyní se psychologové chtějí zaměřit na muže – otázkou totiž je, co dělá žárlivost s nimi.
TIP Bety: Žárlíte nebo máte žárlivého partnera, a nevíte, co s tím? Využijte naši poradnu, kde vám pomůžeme tuto situaci rozebrat a najít možnosti a cesty, jak jít dál.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Hřibová omáčka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53
14 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat