Co si o vás ostatní myslí by vám mělo být naprosto fuk

13.07.2023 | Vztahy

Děláte si vrásky kvůli tomu, že o vás kolují nepravdivé pomluvy a drby? Co když vám řekneme, že můžete změnit svůj postoj, aby vás tohle nechávalo chladnými? Není to žádná věda, stačí se držet jednoduchého manuálu!

Také někdy až přehnaně „řešíte“, jaké informace o vás kdekdo pustí do světa? Možná jen děláte z komára pomyslného velblouda, což se mnohdy neobejde bez následků. No opravdu! Psychologové jsou totiž toho názoru, že stále více jedinců pod tlakem společnosti ztrácí své skutečné já, protože mínění ostatních je pro ně učiněnou noční můrou. To v krajních případech bohužel dopadá tak, že se značně zvyšují rizika depresí, úzkostí a frustrací, z čehož dokáže najít východisko jen vyškolený odborník. Dá se tomu nějak zabránit? Ale jistě, podnikněte tyto kroky ke změně svého myšlení!

Zaměřte se na to, co je opravdu důležité

Kolegyně pomlouvá váš styl oblékání a šéf si zase neodpustil jízlivou poznámku na pracovní tempo? To přece není důvod k tomu, abyste to brali jako osobní selhání! A co si budeme vykládat, zítra se na „pranýři“ může ocitnout zase někdo jiný, což vás postaví na vedlejší kolej zapomnění. Raději se soustřeďte na to, co váš život skutečně naplňuje. Ať už je to rodina, domácí mazlíčci, zájmy nebo přátelé, tenhle psychický doping vás zase nabije pozitivní energií. Tedy alespoň takový názor mají experti lidských duší.

Nepodbízejte se, tudy cesta nevede

Znáte to úsloví o tom, že není člověk ten, který by se zavděčil naprosto všem? Jistě jste ho slyšeli již nesčetněkrát. Takže se nabízí zásadní otázka, proč si ho každý den nezopakujete s tím, že nemáte zapotřebí usilovat o to, abyste se zalíbili druhým? Jste naprostý originál a jednáte jen sami za sebe, takže vaše skutky jsou opravdu přísně soukromou záležitostí!

Nepátrejte po tom, co se říká

Že vy máte tendence zjišťovat, jaká „reklama“ o vás doopravdy koluje? A jsme u toho. Tohle je zaručená cesta k bezesným nocím, neustálým chmurám i sníženému sebevědomí. Nevyptávejte se nikoho na to, co o vás kdy slyšel. To je důležité pravidlo! Ona je ta „sladká nevědomost“ vážně k užitku…

Věřte jen těm, kteří si to zaslouží

Máte ve své blízkosti spřízněnou duši? Pak se na názor o vaší osobě zeptejte přímo jí. Jedině tak se dočkáte upřímné zpětné vazby, jež není ovlivněna tím, co „jedna paní povídala“. Jakmile se opět utvrdíte v tom, že jste zkrátka jedineční, nějaké drby vypustíte z hlavy. Koneckonců, stejně je vykládají ti, kteří vás vlastně ani neznají!

Zdroj: www.psychologie.cz/skutecne-sebe-vedomi/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat