Zaručené rady pro první rande? Porušujte je!

28.03.2012 | Vztahy

Kolik rad a pravidel, jež máte dodržovat při první schůzce, už jste přečetly? Některá byla celkem logická, jiná lehce hraničila s šíleností. Podívejte se s námi na těch pět nejčastějších… a pak na ně zapomeňte!

Každá první schůzka má potenciál být předzvěstí schůzky druhé, třetí… Záleží na tom, jaký uděláme dojem (a samozřejmě jaký dojem zanechá náš protějšek, to je bez debat). Jak udělat dojem co nejlepší je tématem mnoha článků. Většinou v nich najdete i následujících pět pravidel. A my vám řekneme, proč je dobré je porušit.

Pravidlo č. 1: Buďte sama sebou.

Hezké… Kéž bychom žili v ideálním světě, pak by se toto pravidlo mohlo naplnit bez sebemenších pochyb a se 100procentním úspěchem. Bohužel, k ideálnímu světu máme daleko. První schůzka je trochu jako pohovor se zájemcem o novou práci. Samozřejmě při ní nemůžete lhát a předstírat něco, co nejste (kromě toho, že je to neetické a neslušné, by se pravda stejně tak jako tak ukázala).  Ovšem vyplatí se přemýšlet o tom, jak se budete při prvním setkání s potenciálním panem dokonalým prezentovat. Takže se pěkně učešte, případně naličte, namísto oblíbených tepláků zvolte něco konzervativnějšího, kontrolujte svůj slovník (jen málokterý muž považuje za přitažlivé, mluví-li žena vulgárně i na veřejnosti), ale také třeba spotřebu alkoholu (co na tom, že umíte za večer vypít dvě lahve červeného – tuhle dovednost si zatím nechte pro sebe).

Pravidlo č. 2: Nemluvte o své minulosti.

Výborně. A o čem se tedy chcete bavit? O budoucnosti? Nic „nepotěší“ muže na první schůzce jako vaše plány do roka se vdát a mít šest dětí… Přítomnost vám nejspíš taky nevydrží na celý večer, takže zbývá… (chvilka napětí)… minulost! Samozřejmě se tím nemyslí, že byste měla rozebírat každý svůj předchozí vztah nebo nemoci, které jste prodělala v dětství, ale je třeba si uvědomit, že jsme dospělí lidé, kteří mají ve svých letech nějakou tu „vztahovou minulost“. Pokud se tedy při večeři dostanete i k tomuhle tématu, nemá cenu násilně převádět hovor třeba na počasí (minimálně vzbudíte dojem, že něco skrýváte).

Pravidlo č. 3: V restauraci platí vždy on.

Jistě, tímto pravidlem se celá léta řídily snad všechny ženy od generace našich maminek dál. Jenže tehdy nebylo příliš slušné, aby žena platila, zatímco dnes se nad tím již nikdo nepozastaví (všimněte si, že i obsluha se většinou automaticky ptá, zda platíte dohromady, nebo zvlášť). Samozřejmě neříkáme, že byste měla platit i za něj, ale na první schůzce je dobré nasadit jakousi rovnost – tedy že platí každý za sebe. Pokud se příliš zdráhá, můžete tuto skutečnost obrátit ve svůj prospěch třeba větou typu: „Tak příště (když nějaké příště bude) zaplatíš ty“.

Pravidlo č. 4: V nejlepším je dobré skončit.

Také už jste se setkaly s pravidlem, že nemá cenu první schůzku protahovat, ale ukončit ji po určitém časovém limitu, který si předem stanovíte, protože „dramatickým“ odchodem získáte na přitažlivosti a zajímavosti? Pak vězte, že od dob Popelky se mnohé změnilo. Už neprcháme z prvního rande, aby po nás princ toužil víc než předtím. Pokud se dobře bavíte (a nemusíte samozřejmě z nějakého důvodu opravdu odejít), proč si kazit příjemné chvíle? Až budete mít pocit, že je čas se rozloučit, udělejte to. Ale násilně nic nepřerušujte.

Pravidlo č. 5: Počkejte alespoň den nebo dva, než se mu zase ozvete.

Pokud vám kdysi někdo řekl, že zavoláte-li či pošlete-li mail nebo esemesku krátce po skončení schůzky, jen ze sebe uděláte zoufalku, která se strašně snaží vyškemrat si další rande, můžete ho klidně v duchu poslat (i s tím odstupem) do háje. Napsat druhý den SMS, že jste se dobře bavila a děkujete za příjemný večer, na tom není nic hrozného, naopak.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:10
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat