Zamilujte se! Láska prospívá nejen vašemu srdci

28.05.2012 | Vztahy

Láska a pocit zamilovanosti nás neovlivňuje pouze na emocionální úrovni, ale má prokazatelně dobrý vliv na naše zdraví.

Jaké jsou hlavní výhody lásky pro náš zdravotní stav?

Silná imunita
Láska s sebou přináší celou řadu pocitů – a drtivá většina z nich je veskrze pozitivní a příjemná. Tím ovlivňuje nejen naše duševní zdraví, ale díky účinné pomoci v boji proti stresu působí i jako prostředek proti bolesti, posiluje kardiovaskulární systém, ale také naši imunitu.

Rychlejší uzdravení
Existují studie, jež potvrzují, že i pacienti s velmi vážnými chorobami (včetně rakoviny), se uzdravili snáze a rychleji, pokud měli silná pouta se svými rodinnými příslušníky. Přitom právě podpora rodiny byla podle lékařů jediným rozdílem oproti ostatním pacientům se stejnou nemocí, u kterých nebyly takové pokroky v léčbě zaznamenány.

Lepší zdravotní stav
Jak se ukazuje, lidé žijící v dlouhodobých partnerských vztazích žijí v porovnání s nezadanými vrstevníky déle. Vysvětlení může být poměrně jednoduché – pokud někoho milujete, staráte se rovněž o jeho zdraví. Podporujete ho ve správných návycích a od těch škodlivých jej odrazujete.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat