Potetovaní muži jsou pro ženy lákadlem

I malé tetování může při seznamování způsobit velký poprask. Pánové s podkožními „malůvkami“ jsou prý sebevědomější a budí rebelský dojem, proto k nim dámy podvědomě tíhnou. Je to ale dobře?

Tetování bylo v dobách dávno minulých výsadou námořníků. Domorodé kultury jeho prostřednictvím vyjadřovaly úctu k předkům a tradičním kořenům, zatímco úředníci jím označovali zločince a dezertující vojáky. Pro indiánské kmeny představovalo zase ochranu před démony. Dnes jsou kresby na kůži považovány za umělecké vyjádření vlastní individuality, a může se jimi pochlubit přibližně 100 milionů Evropanů. Má tahle „móda“ nějaký vliv na seznamování a milostné vztahy? Podle odborníků jednoznačně ano. A rozhodně ne malý.

Narušená pokožka jako důležité kritérium

Když se tvůrci jisté zahraniční internetové seznamky zaměřili na to, jaké nejčastější požadavky mívají ženy při on-line hledání partnera, ke svému překvapení zjistili, že až 64 procent příslušnic něžného pohlaví by se vůbec nebránila muži s vytetovanou nesmazatelnou ozdobou. Co je na takovém chlapíkovi zvláštního, že je tolik přitažlivý a žádoucí? Odpověď na tuto otázku se rozhodli najít britští vědci, kteří tomuto tématu zasvětili jednu ze svých studií.

Malůvka je zárukou mužnosti

„Tetování samo o sobě může na okolí působit pořádně rebelským dojmem. Jsme přesvědčení o tom, že s jeho vlastnictvím přicházejí změny v chování lidí. Bývají pak vzpurnější, dominantnější a razantnější. Také mnohem hlasitěji projevují svůj názor. Zvláště z mužů dělá body art jakési chlapštější a silnější osobnosti, což se u žen pochopitelně neobejde bez pozitivní odezvy,“ shrnuje poznatky průzkumu jeho autor Viren Swami, který jako psycholog působí na Anglia Ruskin University.

Tento muž ovšem zdůrazňuje, že za atraktivní mužností ve skutečnosti nestojí vytetovaný obrázek, ale testosteron, který danému jedinci koluje v krvi. Čím vyšší je jeho hladina, tím hůře, jelikož nadbytek tohoto pohlavního hormonu zvyšuje náchylnost k nevěře. A to zřejmě není ta nejlepší zpráva…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:45
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat