Životní moudra od našich rodičů

Máte někdy pocit, že běháte v kole jako křečci? Že se váš život točí dokola stále stejně? Když se budete držet následujících rad, váš život se jako kouzlem změní.

V průběhu našeho života už nám rodiče i prarodiče řekli spoustu životních mouder. Většinu vypouštíme hned druhým uchem ven, ale následující rady by si měl vzít k srdci každý.

Žádný sen není příliš velký

Kdo si hned na začátku zakáže snění, těžko se v životě posune dál. To jediné, co se počítá, je postoj ke snům. MUSÍ se vyplnit úplně přesně, nebo je výhra už jen správný směr? Kdo se dokáže těšit už jen z cesty ke snu, nebude na konci tolik zklamaný a ze svého snu může jen profitovat.

Dívej se dopředu, nikdy zpátky

Zní to trochu ohraně, je to ale asi nejdůležitější pravidlo pro šťastný život. Každému z nás se občas přihodí něco smutného. A tyhle věci mají společného jediné – už se nedají změnit. Proto nám také nepomůže, když si je budeme stále a dokola připomínat.

Dělej věci hned, nic neodkládej

„Až dokončím školu…“, „až budou děti z domu….“, „až budu v důchodu…“ Neustálé odkládání snů a přání znamená, že je s největší pravděpodobností nikdy neuskutečníte. Nějaký argument proti najdete nakonec vždycky. Nikdo neví, co se stane zítra a jestli vůbec bude ve stavu, třeba vysněnou cestu do Ameriky uskutečnit. Takže – hned, jak jen to bude možné, si začněte plnit sny.

Nezapomeň na zábavu

Samozřejmě nemůže jít všechno v životě jako na drátkách. Ale zábavu si můžete užít na různých místech. Proč ne třeba v kanceláři? Nebo doma při úklidu? Koho práce nebaví, měl by se poohlédnout po jiné. (A ano, jde to i v 50) A co je na tom, si při úklidu pořádně nahlas zazpívat? Heslo zní: Všechno se dá zpříjemnit!

Všechno záleží na tvém postoji

„To nedokážu!“ Kdo přemýšlí takhle, pravděpodobně ke svému cíli opravdu nedojde. Je jedno, o čem sníte – cesta začíná myšlením. Musíte se proto stále dokola motivovat a odměnit se i za malé úspěchy. Protože někdy se k němu dostanete jen krůček po krůčku.

Nejsi sám

A i když vám to tak někdy může připadat, jsou kolem vás lidé, kteří vás mají rádi a podporují nás. Někdy stačí jen překročit svůj vlastní stín a aktivně požádat o pomoc. Je nadmíru důležité, aby člověk neřešil problémy sám, ale aby se někomu svěřil. Protože společně se jde i kamenitá cesta mnohem pohodlněji.

Naslouchej svým pocitům

Že nás rozum někdy vede ke správnému rozhodnutí, je beze sporu. Ale ve většině případů je správné poslouchat svoje srdce a ptát se, jaký z toho máte vlastně pocit. Protože to je to jediné, na čem záleží. Jakkoliv je samozřejmě láska k bližnímu krásná a důležitá – v zásadě by si každý měl být svým nejdůležitějším člověkem a nejdříve dbát na svoje potřeby.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat